Moldova er et fattig land langs det tidligere Sovjetunionens yttergrense, som undertegnede har besøkt kun én gang så langt, og det inntrykket jeg fikk på vinfronten var billig bikkjevin servert i slitne drikkesjåer av tre. Derfor er One & Only Cabernet Sauvignon 2019 en positiv overraskelse.

Det er en rimelig rødvin, basert på 100% Cabernet Sauvignon, med god fylde og bra med tanniner, og med en anstendig styrke på 13,5%. Så velbalansert at den også kan nytes alene, men går bra til f.eks. storfeburger med kokte poteter og hvitløksaus. Den er mild på smak, så forsiktighet med krydderier bør utvises så en ikke myrder smaken.

Etiketten antyder at det har vokst opp en ny generasjon med moldoviske vinmakere som har ambisjoner om å plasere moldovisk kvalitetsvin på verdenskartet. Selv har jeg smakt viner til 150,- med samme smak og stil, så her får man mye for investeringen.

Cabernet Sauvignon stammer opprinnelig fra Bordeuxdistriktet, men har blitt populær over hele verden. Den er en krysning mellom druene Cabernet Franc og hvitvinsdruen Sauvignon Blanc.

Mitt eksemplar fant jeg på Oslo S, men den fins i bestillingsutvalget til den psykologiske prisen kr. 119,90.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.