Kultur

Siden uminnelige tider har vin vært dyrket rundt Middelhavet, og skriftlige kilder bekrefter at de greske viner var spesielt ettertraktet, og ble eksportert til store deler av det romerske riket. Det skal nevnes at Den norske kirke tidligere har benyttet en gresk vin – hvit søtlig Samos – som altervin.

Men vindyrking var ikke akkurat noe det osmanske riket åpent oppfordret til, og det som ble produsert av gresk vin gikk stort sett til hjemmemarkedet. Men i vår tid har produksjonen tatt seg opp, og mye av den er basert på nasjonale druetyper.

Kotsifali dyrkes stort sett på Kreta, men kan også finnes på noen av Kykladene i Egéerhavet.

I Polets bestillingsutvalg finner vi Lyrarakis Kotsifali 2017 til NOK 150.- pr flaske. En ung, særdeles fruktig og lettdrikkelig vin, med diskrete tanniner, som skulle egne seg godt i alle sammenhenger der man serverer røde viner. Styrken er 13%.

Denne vinen finner vi også i Systembolagets utvalg, og der er prisen SEK 113,- for flasken.

Mere om Lyrarakis-vingården kan man lese her.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også