2298406-1

Italia er en av verdens største vinprodusenter, om ikke den største. Over hele landet produseres det både røde og hvite viner, mange av dem av ypperste kvalitet. De best kjente – og dyreste – vinene kommer fra de nordlige delene, men også lengre sørover kan man finne mye godt, til noe rimeligere priser.

På Sicilia er den lokale drue Nero d’Avola svært utbredt – ofte blandet med standard-druer som Syrah og Merlot.

Månedens vin, Purato 2014, er  100% Nero d’Avola, organisk dyrket, og karakteriseres som ung og fruktig, med preg av mørke og røde bær og innslag av urter. Styrken er 13%m og Polets pris for en treliterskarrtong er NOK 400,-. Den finnes ikke på flasker – og som kartongviner flest egner den seg ikke for lagring.

Den inngår i basisutvalget, og skulle finnes i alle utsalg. Dessverre finnes den ikke hos Systembolaget.

Nero d’Avola passer utmerket til både storfe, lam og svin, og dessuten til både kylling og pastaretter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂