2298406-1

Italia er en av verdens største vinprodusenter, om ikke den største. Over hele landet produseres det både røde og hvite viner, mange av dem av ypperste kvalitet. De best kjente – og dyreste – vinene kommer fra de nordlige delene, men også lengre sørover kan man finne mye godt, til noe rimeligere priser.

På Sicilia er den lokale drue Nero d’Avola svært utbredt – ofte blandet med standard-druer som Syrah og Merlot.

Månedens vin, Purato 2014, er  100% Nero d’Avola, organisk dyrket, og karakteriseres som ung og fruktig, med preg av mørke og røde bær og innslag av urter. Styrken er 13%m og Polets pris for en treliterskarrtong er NOK 400,-. Den finnes ikke på flasker – og som kartongviner flest egner den seg ikke for lagring.

Den inngår i basisutvalget, og skulle finnes i alle utsalg. Dessverre finnes den ikke hos Systembolaget.

Nero d’Avola passer utmerket til både storfe, lam og svin, og dessuten til både kylling og pastaretter.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629