Mendoza-distriktet i Argentina – på østsiden av Andes-fjellene, har etter hvert begynt å markere seg kraftig med røde viner basert på Malbec-druen – en drue som ikke lenger er så utbredt i Europa som den en gang var, spesielt i Bordeaux. Den sies å være utsatt for en del plager i lavtliggende områder, men ved ca. 1000 meter over havet slipper man unna disse problemene.

Vi finner flere Mendoza-viner i Polets utvalg, deriblant Cameleon Malbec 2019 fra Domaine Bousquet, som ligger i Tupungato, 1200 moh. Prisen er NOK 135 for flasken. Styrken er 13%, og totalt sett er det en svært velbalansert vin, som passer utmerket sammen med lam, svin og vilt, eller for sin egen skyld der det passer med et godt glass.

Det er en viss usikkerhet om vidt den argentinske Malbec er helt identisk med den franske – da vinlusa herjet på 1890-tallet, mistet man en god del varianter, og man fikk ta til takke med det som overlevde.

Ellers er det opplyst at også i Hellas oppnår man gode resultater med Malbec-ranker importert fra Argentina.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.