Fra Mendozadistriktet på østsiden av Andesfjellene i Argentina har vi funnet fram en vin fra et strøk kjent for sin sedimentære avleiringsjord. Sammen med høyden, den tørre lufta og de store temperatursvingninger mellom natt og dag er det med på å legge forholdene til rette for dyrking av smakfulle vindruer. Spesielt druevarianten Malbec gir gode resultater i Mendoza, noe som demonstreres tydelig i Gaia Malbec 2018 fra Valle de Uco. Den fås for den psykologiske prisen 159,90,- på Statsmonopolet. Med et alkoholinnhold på 14,5% er den på grensen til sherrystyrke. Min ringe vurdering er at her får man mye smak og styrke for pengene. For de av oss som prøver å unngå den søte død er også sukkerinnholdet insulinvennlig, kun 4,1 gram per liter. Jeg nevner sukker ikke bare av helsemessige årsaker, for tilsetting av sukker, og lagring på nye eikefat er begge metoder for å kamuflere dårlig vare. Men når vinen er bra trenger man ikke ty til slike simple laddevinmetoder.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.