Sakset/Fra hofta

Glühwein er en tradisjonell tysk juledrikk, men kan naturligvis inntas hele året. Israelsk vin er å få kjøpt på Vinmonopolet, og passer ypperlig her, selv om tyskerne som regel bruker billigere vin.  Oppskriften er en kombinasjon basert på tips fra flere forskjellige nettsteder.

 

1 flaske tørr rødvin

1 sitron eller appelsin

2 kanelstenger

10 nellikspikre

3 ss sukker

evt. litt kardemomme og ingefær

 

Varm opp vinen, men ikke la den koke. Tilsett sitron/appelsin i skiver, deretter krydderet. Alt dette varmes i 5 minutter. I de vestligste regionene i Tyskland brukes ofte hvitvin i stedet for rødvin, og det foretrekker også jeg. Hvis en ønsker en alkoholfri drikk, kan en bruke eplejuice i stedet for vin. Det blir også godt, selv om antiboikotthensikten da forsvinner – med mindre en benytter seg av en israelsk appelsin som smakstilsetning.