Arbeiderpartiet og SV rasler med sablene igjen og har nok en gang fremmet forslag om boikott av israelske produkter. Rune Gerhardsen fortalte til NRK Dagsrevyen i går at han ikke har spist en Jaffa-appelsin siden 1967 – selv om vi nok må regne med at han benytter både mobiltelefon og PC. Her på bloggen ser vi oss derfor nødt til å fortsette vår serie om anti-boikott-mat, og presenterer i dag to oppskrifter der en kan bruke israelsk avocado. For tiden er det ikke sesong for dette produktet, men det er greit å være litt tidlig ute med å forberede høstens kulinariske opplevelser.

Eggesalat med avocado
Dette er en klassiker i det jødiske kjøkken. Salaten kan brukes som tilbehør, forrett eller som pålegg. Jeg liker den spesielt godt sammen med røkelaks.

2 avocado
2 hardkokte egg
1/2 sjalottløk eller vårløk
sitron
salt, pepper

Mos avocadoene. Jeg foretrekker å bruke gaffel, for jeg liker konsistensen litt klumpete. Hakk eggene og løken. Bland avocado, løk og egg. Kryst litt sitron over og smak til med salt og pepper. Husk at salaten blir brun hvis den ikke spises opp med en gang.

Stor middagssalat med avocado og grapefrukt
Her kan en i tillegg til avocado bruke israelsk grapefrukt. Bruk ønskede mengder av følgende ingredienser:
Avocado
Grapefrukt (jeg synes de rosa er penest i salat)
Oliven
Blåmuggost eller feta
Jordbær
Salatblader av ønsket type
Agurk
Vårløk
Salt, pepper, olje
Krutonger

Skjær grønnsakene i småbiter. Fileter grapefrukten og tilsett båtene i salaten. Smuldre osten over. Pynt med biter av jordbær. Smak til med olje, salt og pepper. Tilsett krutongene rett før servering.

Denne salaten passer godt som hovedrett hvis en ikke er så sulten, eller som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂