Jeg eksperimenterte litt på kjøkkenet i helgen, og bringer her to oppskrifter der en kan bruke israelske og danske ingredienser.

Sellerisuppe (6 personer)
1 stor eller 2 små løk, hakket
smaksnøytral matolje
5-6 stilker stangselleri, i små biter
2 buljongterninger
2 dl små linser
1,5 l vann
salt, pepper
persille

Stek løken myk og blank i oljen. Tilsett selleri og fres det hele et par minutter. Tilsett buljong og vann. Kok opp og la det koke på middels varme i 30 minutter. Skyll linsene og ha dem i suppen. Kok opp igjen og la suppen koke ytterligere 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med hakket persille.

Denne suppen er enkel og kan godt utvides med flere grønnsaker hvis det er ønskelig – eller hvis SV finner enda flere matvarer å boikotte.

Sharon-sitrus-dessert (pr. person)
1 sharonfrukt
1/2 appelsin, sweetie eller grapefrukt
hakkede nøtter
hakket dansk sjokolade

Skjær sharonfrukten i tynne skiver, som igjen deles i 4 biter. Press sitrusfrukten og la sharonskrivene marineres i saften 1-2 timer. Strø over hakkede nøtter og sjokolade ved servering.

Sharonfrukten er ganske søt, så varianten med appelsinsaft egner seg best for de med alvorlig PMS. De andre dagene i måneden foretrekker jeg å bruke saft av sweetie eller grapefrukt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂