Ukrainerne har det ikke så lett nå for tiden, og kommentariatsmedlem Roy foreslo at vi kunne kombinere et innlegg om ukrainsk mat med Interlude. Det var en god idé, og det mest typiske fra det ukrainske kjøkken er nok rødbetsuppen. Her er en vegetarisk oppskrift som kan tilsettes kjøtt hvis ønskelig.  Til 10 personer trenger en følgende ingredienser:

3 mellomstore rødbeter, skrelt og revet

3 gulrøtter, skrelt og revet

3 store poteter, skrelt og delt i terninger

1 ts matolje

1 løk, hakket

1 liten boks tomatpuré

1/2 mellomstort kålhode, delt i småbiter

3 hvitløksfedd, hakket

salt og pepper

1 ts sukker

rømme og dill eller persille til servering

Fyll en stor kjele halvveis med vann og kok opp. Kok de revne rødbetene til de har mistet fargen. Tilsett revne gulrøtter og potetterninger og kok til dette er mørt. Tilsett revet kål og småkok i 5 minutter. Stek løken blank i en panne og rør inn tomatpuré samt litt vann. Ha dette opp i gryten med grønnsakene. Tilsett hvitløken og slå av varmen. La gryten stå slik i 5 minutter før du smaker til med salt, pepper og sukker. Serveres med rømme og hakket grønt hvis ønskelig.

(Oppskriften er modifisert fra et innlegg fra All recipes)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂