Sakset/Fra hofta

I denne gratengen kan en enten bruke bare israelske grulrøtter, eller en blanding av israelske gulrøtter og poteter. Den inneholder ikke mel, og kan derfor inngå i et glutenfritt eller lavkarbo-måltid.

6 store gulrøtter i skiver
2 1/2 dl buljong
2 vårløk i skiver
2 ss sitronsaft
1 ts revet sitronskall
3 egg, lettpisket
125 g revet gulost, gjerne med litt skarp smak
1 dl hakket persille
salt og pepper

Kok opp buljong og sitronsaft, tilsett gulrøtter, vårløk og sitronskall. Kok på svak varme til gulrøttene er møre. Bland deretter gulrøttene med egg, ost, persille, salt og pepper og ha dette i en liten (ca. 20 cm i diameter hvis formen er rund) ildfast form. Stekes ved 180 grader i 20-30 minutter.

(Oppskriften er hentet fra Vegetarian Cooking av Jo Anne Calabria.)