Nå har jeg handlet både grapefrukt og spisspaprika fra Israel, og brukt disse ingrediensene i en deilig gulrotsuppe. Hvis en er heldig, kan en også finne israelske gulrøtter i norske butikker, og således gjøre suppen enda mer antiboikottpreget. Dette er en variant av en suppe jeg ofte lager, og i utformingen av originalen eksperimenterte jeg meg fram til å bruke sellerirot eller kålrot i stedet for paprika. Originalen har også sitron i stedet for grapefrukt. (Lime og appelsin er også godt til gulrotbaserte retter.) Jeg foretrekker å bruke rødløk som gir ekstra smak til suppen når den brunes og ikke bare stekes blank. Legg merke til at jeg for en gangs skyld ikke har pepper i suppen, da jeg synes krydderet gir nok varme. Suppen kan tilsettes rester av andre grønnsaker, fisk eller kjøtt for å bli ekstra mettende, og pyntes med krutonger, frø eller nøtter. Revet gulost eller smuldret feta er også godt oppi.

2 mellomstore rødløk

5 mellomstore gulrøtter

1 rød spisspaprika eller mellomstor vanlig paprika

saften av 1/4 grapefrukt

8-10 dl buljong av ønsket type

1/2 ts salt

1/2 ts spisskarve

1/2 ts korianderpulver

1/2 ts garam masala

matolje

Rens og skjær løk, gulrøtter og paprika i biter. Stek løken brun i oljen. Tilsett gulrøtter og paprika og la det surre et par minutter. Hell over buljong, grapefruktsaft og krydder og la alt koke til det er mørt. Jevne deretter suppen med stavmikser eller i blender og så er den ferdig!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂