Hvis en først er på handletur, anbefales det å kjøpe israelsk snackspaprika. Disse kan en bruke i en aldeles nydelig saus, som jeg har smakt meg frem til etter en oppskrift fra det amerikanske bladet Bina (ikke på nett).

 

2 store snackspaprika eller vanlige røde paprika

1 middels stor løk

2-3 fedd hvitløk

1 dl knuste tomater fra boks

sitronsaft

salt, pepper

1/2 ts cumin

2 ss olje

2 ss vann

 

Del paprikaene i to og fjern frø og hvite hinner. Skrell løken og del den i 4 biter. Skrell hvitløken. Legg dette på en smurt bakeplate og bak det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til paprikaene har sorte blærer på skinnet og løken er ganske myk. Avkjøl dette litt og trekk skinnet av paprikaene. (Det er vanskeligere å trekke skinnet av snackspaprika enn vanlig paprika, men litt må en tåle i antiboikottsakens navn.) Kjør grønnsakene i blender sammen med olje og vann til puré, og smak til med sitron og krydder.

Denne sausen kan smakes til med mange forskjellig grønne urter, og kan gjøres litt mildere med rømme eller matyoghurt. Hvis en tilsetter en hel boks knuste tomater, kan retten spises som suppe. Sausen passer til nær sagt all salt middagsmat, er deilig som dip og kan brukes som pizzasaus.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂