Jeg ser KFUM-KFUKs boikott av israelske varer og høyner med en salat der en kan bruke både israelske tomater og rød paprika. Sistnevnte selges for tiden ofte i plastpakker med oransje paprika fra Marokko – muligens i den internasjonale forbrødringens ånd. Denne enkle salaten serves til de fleste lunsj- og middagsmåltider i Israel, og kan tilsettes andre grønnsaker og urter hvis en ønsker det.

300 g tomater

300 g agurk

1 rød paprika

1/2  løk

1 god neve bladpersille

presset sitron

salt, pepper

olje

Skjær grønnsakene og persillen i bittesmå biter. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og olje. Jeg pleier å droppe oljen, for jeg liker salaten frisk, men ikke glatt. Dette er imidlertid en smakssak.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂