For tiden finnes herlige israelske søtpoteter i butikkene. De kan brukes til mye rart, ikke minst til suppe. Denne oppskriften er hentet fra Harrys blog, og gir en rødgyllen, mettende suppe som, hvis den serveres uten kjøtt, er både lett fordøyelig og rimelig – noe å tenke på etter at den mest hektiske festingen er overstått og lommeboken er tom 1. januar? Harry gir ikke informasjon om hvor mye grønnsaker han bruker, men jeg vil anslå at to store søtpoteter og en medium rødbete er tilstrekkelig til denne mengden væske, i alle fall hvis en tilsetter kjøtt.

Mange israelere liker kubbeh i suppen. Kubbeh er kjøttfylte dumplings som enten kokes eller stekes. Suppen kan naturligvis tilsettes vanlige kjøttboller eller kjøtt i biter. Til en så kraftig og smaksrik suppe, passer det nok best med storfekjøtt.

Velbekomme og godt nyttår!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂