Sakset/Fra hofta

Glazed%20sweet%20potatoes.jpg

I dag bringer vi en oppskrift som må være alle jihadisters verste mareritt – en tradisjonell amerikansk smårett basert på israelske søtpoteter. Glaserte søtpoteter spises ofte til Thanksgiving «over there», men egner seg som tilbehør hele året. Min oppskrift er hentet fra «Den store vegetariske kokeboken» fra Köneman forlag.

800 g søtpoteter
100 g smør
100 g brunt sukker
1 ss sitronsaft
1 1/4 dl appelsinjuice (eller press israelske appelsiner hvis du finner dem i butikken)
1 kanelstang
2 ss revet sitronskall

Skrell potetene og skjær dem i munfullstore biter. Legg dem i en smurt ildfast form, og hell smeltet smør over. Tilsett resten og bland godt. Dekk til formen, stek den i ca. 30 minutter ved 180 grader. Fjern deretter kanelstangen, rør i potetene og la dem stekes ytterligere (uten lokk/dekke) til de er sprø, ca 15-20 minutter.

Velbekomme!