Meny-kjeden selger israelske peanøtter med skall, importert av Bama. Dere vet hva det betyr, ikke sant? Tid for mat! Denne herlige paien inneholder omtrent 8000 kalorier pr. gram, men hva gjør en ikke for antiboikottsaken?

Paibunn:
2 dl hvetemel
75 g smør eller margarin
1 ss kaldt vann

Fyll:
50 g mørk sjokolade
50 g usaltet smør
finrevet skall av 1 appelsin (bruk israelske appelsiner hvis du finner dem)
1 dl sukker
1/2 dl mørk sirup
2-3 egg
1/2 dl melk
75 g peanøtter

Lag bunnen ved å hakke smøret inn i melet, tilsett vann og elt det sammen. Pakk deigen i plast og sett den kaldt i 1 time. Trykk den deretter ut i en paiform eller vanlig springform, prikk bunnen og stek den i 10 minutter på 200 grader.

Lag fyllet slik: Smelt sjokolade og smør i en kjele, og ta den av platen. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra peanøttene. Hell røren over den stekte paibunnen, og dryss peanøttene over. Stek paien i 30-40 minutter (eller til den har stivnet) på 175 grader.

(Oppskriften her hentet fra Det gode grønne av Ingmari Rong.)