Jeg har vært på handletur igjen, og kjøpt inn et lager israelsk rød grapefrukt. Da blir det baking i heimen. Disse småkakene blir spesielt nusselige på grunn av den lett lyserosa fargen. Oppskriften er hentet hos selveste Martha Stewart.

Småkaker

Revet skall av 1 grapefrukt

1/4 kopp juice av samme

1 kopp sukker

2-2 1/2 kopper mel

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/2 kopp smør eller margarin

2 store eggeplommer

 

Fyll

1/2 kopp smør eller margarin

2 kopper melis

1 ss honning

3 ss juice av grapefrukt

Begynn med kakedeigen: Rør grapefruktskallet med 1 ts sukker og la dette stå litt. Pisk smør og sukker hvitt og tilsett eggeplommene en etter en. Tilsett deretter sukker-grapefruktskallblandingen, og mel, bakepulver og salt til slutt. Rør inn  juicen vekselvis med det tørre. Sett deigen kaldt i 30 minutter. Kjevle den deretter ut og stikk ut små sirkler. Stek disse på  ca. 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl dem og legg to og to sammen med fyll i midten.

Fyll: Rør smør og melis hvitt og tilsett honning. Rør deretter inn 1 ss om gangen av grapefruktjuicen.

Etter at du har jobbet så hardt på kjøkkenet, fortjener du en liten belønning i form av hudpleieprodukter herfra. Logg deg inn og fyll handlekurven!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂