Kommentar

Variasjonen i matveien blir ikke så stor hvis en skal motarbeide boikotten av israelske varer. Appelsiner, tomater og avocado går greit ned, men jeg er egentlig ikke så veldig glad i stangselleri. Det er ikke så mye annet en kan gjøre med stangsellerien enn å knaske den i rå tilstand. Derfor ble jeg glad da jeg oppdaget oppskriften på italiensk selleripai i Ingrid Espelid Hovigs «Grønt og flott»:

Til deigen:
200 g hvetemel
60 g margarin
1 krm salt
1,25 dl vann

Til fyllet:
700 g stangselleri
5 dl vann
1/2 ts salt
2 mellomstore løk
4 egg
3 ss fløte
100 g revet ost
1 krm pepper
1 krm muskat
1 krm salt

Smør en rund springform (26 cm diameter). Lag vanlig mørdeig og la den hvile i kjøleskap 1 time. Kle formen med deigen.
Kok selleribiter 6 minutter i lettsaltet vann. Sil vannet fra. Visp eggene med fløten, bland i selleri, hakket løk, ost og krydder. Ha fyllet over deigen. Stek paien på nederste rille i 200 graders varm ovn i ca. 40 minutter.

Vi slår to fluer i en smekk og boikotter boikotten av danske varer med det samme; til dessert passer det bra med Anthon Berg-sjokolade eller Danish Butter Cookies.

Velbekomme!