Pommes Anna er en relativt enkel rett som passer godt både som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et vegetarisk måltid. Skiver av denne retten smaker også godt kalde og egner seg fint til lunsj dagen etter. I denne oppskriften kan en bruke israelske søtpoteter eller vanlige poteter.

2 søtpoteter

2 egg

2 ss vann

1 neve frisk salvie

50 g smør eller margarin

salt og pepper

Skjær søtpotetene i tynne skiver, gjerne med ostehøvel. Smelt smør og ha i hakket salvie, salt og pepper. Bland sammen egg og vann og hell dette i smørblandingen. Vend inn søtpotetskivene og fordel dette i en liten, ildfast form, gjerne brødform. Stek formen i ovnen ved 200 grader i omtrent 30 minutter, eller til potetene er myke.

(Oppskriften er hentet fra Glad i mat nr. 3, 2014 – Rimis versjon.)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂