2016_0305_1137

I Evert Taubes Balladen om Ernst Georg Johansson (1936) heter det blant mye annet;

Men allt var här så billigt, och allting fanns att få
från argentinskt Mendozavin till äkta fransk Bordeaux.

Noen av oss husker fortsatt at den gang Polet hjemførte på fat og selv tappet på flasker, fantes argentinsk Mendoza i utvalget. Flere druetyper er i bruk, men den viktigste er Malbec som her slipper unna mesteparten av de problemer den er utsatt for i andre vinproduserende land.

Både Pol og System kan tilby et stort utvalg Mendoza i alle prisklasser, og i Polets basisutvalg finner vi Doña Paula Malbec 2014 til NOK 136,60 – som må sies å gi god verdi for pengene etter norske forhold. Polets nettsider karakteriserer den som ung og preget av modne mørke bær, urter og litt lakris, fast og varm ettersmak, og anbefaler den til storfe, lam og vilt. Den går også utmerket til kylling. Den sies å være drikkeklar, men kan fortsatt lagres.

Les også

-
-
-
-