tehuavalley

For mange av oss hører reker, blåskjell og annen sjømat med i sommertider. Og som ledsager vil man ofte ha en godt avkjølt hvitvin. Her er det mye å velge i. Portugisisk vinho verde, italiensk Frascati eller Gewürztraminer fra Alsace.

Men det finnes viner fra andre land som er mer enn vel verdt å stifte bekjentskap med.

I Polets utvalg finnes også viner fra New Zealand, blant annet Te Hua Sauvignon Blanc 2015 fra Marlborough-distriktet lengst nord på South Island, til en pris av NOK 130,- pr flaske – etter norske forhold et meget godt kjøp.

Sauvignon Blanc er en grønn drue, med antatt opprinnelse fra Bordeaux-området i Frankrike, men som nå er svært populær i de fleste vinproduserende land. Polet karakteriserer vinen som ung, frisk og fruktig, preg av stikkelsbær, sitrus og urter, hint av tropefrukt. Det kan legges til at ettersmaken er lang. med en lett bitter avslutning. Styrken er 13%.

Vinproduksjon på New Zealand sies å gå helt tilbake til 1836 – men det gikk noen år før produksjonen kom skikkelig i gang. Og det virkelige gjennombruddet skjedde først på 1980-tallet, ved hjelp av hvitvin basert på nettopp Sauvignon Blanc. Mange hevdet – på til dels svært poetisk vis – at Sauvignon Blanc fra Marlborough minst kan måle seg med tilsvarende viner fra både Bordeaux, Loire og Sancerre i Frankrike.

Te Hua finnes ikke hos Systembolaget – men det har et ganske godt utvalg av hvitvin fra New Zealand. også Sauvignon Blanc.

Les også

-
-
-
-
-