Den elv som romerne kalte Durius, spansk Duero og portugisisk Douro – navnet visstnok avledet fra det protokeltiske ord for vann (dur) er en av de største elver på den iberiske halvøy. På sin ferd mot Atlanterhavet renner den gjennom flere ypperlige vindistrikter, Ribera del Duero i Spania, og Douro i Portugal. Som kjent produseres portvin i Douro. Portvin er en dessertvin der gjæringen stanses ved å tilsette druesprit. Dette sies å ha sin årsak i at dette gjorde at vinen overlevde sjøreisen til England, der man bruker betegnelsen fortified wine.

Men det produseres også en god del bordviner i Douro, og vi finner noen av dem i Polets utvalg. Porrais Douro 2016 koster NOK 394,- for treliterskartong, og skulle finnes i alle polutsalg. Den er utelukkende basert på portugisiske druetyper, 20% Souzão, 45% Touriga Nacional og 35% Touriga Francesa. Fargen er dyp rød, og styrken er 13%. Som man kan forvente av en Douro-vin, er tanninene ganske markerte, så den bør nytes i forbindelse med retter som kan balansere det. Polet anbefaler storfe, lam og svin, og man kan nok også ha den til pastaretter som lasagna.

Fuglen som er gjengitt på kartongen, ser ut til å være Alectoris rufa, som på norsk kalles rødhøne.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂