2015_0718_6048

Durius er det latinske navn på den iberiske flod som renner fra Duruelo de la Sierra i den spanske Soria-provinsen (under navnet Duero), passerer grensen til Portugal, (skifter navn til Douro)og til slutt renner ut i Atlanterhaved ved havnebyen O Porto. På sin tur gjennom den nordvestlige iberiske halvøy passerer den flere velkjente vindistrikter. De viktigste er Ribera del Duero i Spania, og Douro i Portugal.

Ribera del Duero har vi allerede tatt for oss her, nå følger vi elven over grensen, og havner i et legendarisk vindistrikt. Det best kjente produktet herfra er nok portvin, en hetvin der gjæringen er stanset ved å tilsette druebrennevin. Dette gjør vinen mer lagrings- og transportdyktig.

Men det produseres også tradisjonell bordvin i Douro, og månedens vin er et typisk eksempel.

Quinta da Carvalhosa Ardosino Q 2009 koster kr. 125,- på Polet, er basert på de nasjonale druer Tinta Barroca, Tinta Roriz og Touriga Franca. Den karakteriseres som middels fyldig, med fin frukt og myke tanniner. Styrken oppgis til 12,5%.

Dessverre er den nå utsolgt fra importør, men kan muligens bestilles. Og om man konfererer med Polets nettsider, finnes det et godt utvalg av rød Douro, med priser fra kr. 100,- til hr. 1300,- pr flaske. Det er også et rimelig godt utvalg på Systembolaget.

Les også

-
-
-
-