2016_1001_5654

Douro, som i Spania kalles Duero og romerne kalte Durius, er en elv i den nordlige delen av den iberiske halvøy, og på sin ferd fra Pyrenéene til Atlanterhavet renner den igjennom flere velkjente vin-distrikter, fra Spanias Ribera del Duero til Portugals Douro. I en strekning danner den også grensen mellom Spania og Portugal. De best kjente viner fra Douro er nok den dessertvin som er kjent under betegnelsen portvin, men bordviner derfra er mer enn vel verd oppmerksomhet.

Lavradores de Feitoria er et kooperativ som består av femten vingårder i Portugals Douro-region. Deres Douro er basert på Touriga Nacional – ansett som Portugals fineste drue (også en del dyrket i Sør-Afrika), og Tinta Roriz (i Spania kjent som Tempranillo). Denne vinen vil jeg uten videre karakterisere som et meget godt kjøp etter norske forhold. Polet karakteriserer den som Ung og fruktig, preg av mørke bær, streif av mynte og urter, fast ettersmak, og anbefaler den til storfe, lam og svin.

Prisen er NOK 256,- for en toliterskartong, og alkoholstyrken er 13%.

Denne vinen finnes ikke i Systembolagets utvalg, men Systemet kan tilby et ganske stort utvalg Douro-vin i alle prisklasser.

Les også

-
-
-
-
-