Dersom man ser etter viner som er både gode og rimelige, bør man avgjort være oppmerksom på de portugisiske. Ett av de beste kjøp man for tiden kan gjøre på Polet, er Casa Ferreirinha Esteva 2018 fra firmaet Sogrape.

Prisen er NOK 130,- pr. flaske, styrken er 13%, og råmaterialet er 35% Touriga Franca, 40% Tinta Roriz (i Spania kalt Tempranillo), 10% Touriga Nacional og 15% Tinta Barroca. Den sies å passe til lyst kjøtt, storfe og ost, og å være drikkeklar, men kan fortsatt lages.

Denne vinen kommer fra Douro-distriktet, som er best kjent for portvin, og er, enkelt sagt, slik en portvin ville ha vært om ikke gjæringen ble stoppet ved å tilsette druebrennevin.

Blomsten på etiketten, kjent som Esteva eller ved sitt latinske navn Cistus ladanifer er fra en buskvekst som er ganske vanlig i de vestlige delene av Middelhavet, inkludert den iberiske halvøy, og som utskiller en duftende harpiks som benyttes både som urtemedisin og i parfymer.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂