Kultur

Swartland ligger i Western Cape, et stykke nord for Cape Town. Det er et ganske tørt område, så vinrankene må grave seg langt ned for å finne vann. Dette medfører mindre avlinger – men det kompenseres av kvalitet. Månedens vin er produsert etter mønster av franske Rhône-viner, med Syrah som den dominerende drue – ofte blandet med andre druer

Boutique Cellars Swartland Reserve inneholder 80% Syrah, 15% Grenache og 5% Cinsault, og er lagret på franske eikefat i ett år før tapping. Styrken er 14%. En relativt rett-fram og ukomplisert vin, som kan passe godt til påskelammet, om du har det på menyen i de nærmeste dagene. Den finnes ikke i alle utsalg, men lar seg bestille. Prisen er NOK 400,- for treliterskartong. Vinen er merket Certified Fair Labour Practice.

Siden avskaffelsen av apartheid og slutten på boikott av sørafrikanske produkter har viner fra Sør-Afrika hevdet seg godt på det internasjonale vin-markedet, og til dels imponert mange av oss oinofile (gresk for vin-venner). Men hvordan det blir i den nærmeste fremtid, er usikkert, for å si det forsiktig. Det er visstnok antydet omfattende ekspropriering av landområder.

Les også

-
-
-
-
-

Les også