Kultur

Espelt er et familiefirma i Vilajuïga, Girona-provinsen i Catalonia, like under Pyrenéene og nær Middelhavet.

Vin fra Catalonia har lenge vært å finne i Polets utvalg, spesielt fra Penedès, som ligger noe lengre mot sør. Nå finnes Espelt Old Vines Garnacha 2016 i basisutvalget, og den skulle dermed være tilgjengelig i alle utsalg. Den er basert på 100% Garnacha, i Frankrike kjent som Grenache. Før tapping er den lagret på franske eikefat i tre måneder. Alt i alt en ukomplisert, men behagelig og ikke minst fruktig vin som passer i de fleste sammenhenger, men spesielt til kjøttretter. Alkoholstyrken er 13%.

Prisen er etter norske forhold overkommelig, kr. 120,- for flaske og kr. 410,- for treliterskartong. Det opplyses at flaskevinen kan tåle et par års lagring (kartonger egner seg ikke for lengre lagring).