Feature

Folk som har lest om Lars Vilks og hans foredrag på Deichmanns hovedbibliotek 23. oktober, har nå sjansen til selv å sjekke gehalten i omtalen. Foredraget er i sin helhet lagt ut på Documents youtubekonto. Hvis Documents redaksjon hadde hatt samme forhold til ytringsfriheten som Rune Berglund Steen er det ikke sikkert at uttalelser direkte på Dagsrevyen om at

– Det som skal skje her inne er at rasistisk sjikane, oppfordringer til drap, støtte til – hyllester til terror – skal forsvares, altså det som skal skje her inne forsvarer rasistisk hatpropaganda.

Men det har vi ikke. Vi har tiltro til at leserne kan vurdere selv, og er ganske sikre på utfallet. Vilks er en interessant foredragsholder, og han vil komme tilbake til Oslo og snakke om fremstilling av ondskap i kunsten, hvis alt går etter planen.

Glem ikke neste foredrag, torsdag 27. november, som er om Hamsun og nazismen, samme sted, kl 19.30. Det er viktig at folk møter opp for å gi en fin flyt i møtene. Vi har mange interessante navn på blokka. Norske!

påmelding til kontakt@document.no