Antirasistisk senters Rune Berglund Steen innrømmer at det ville vært vanskelig å stå på trappa til Deichmanske bibliotek og protestert mot at Lars Vilks fikk holde foredrag idag.

ARS foto utenfor Deichman 23.10.14, Motmakt i bakgrunnen

Men han leverer de samme løgner om Vilks som han gjorde i oktober i fjor, og på bakgrunn av det som skjedde i København lørdag, er det enda grovere.

Berglund Steen hevder fortsatt at Vilks var i Oslo for å forsvare Dan Parks meninger. Det er grov løgn.

– Vilks skulle ikke forsvare retten til å ytre seg, han skulle forsvare de faktiske rasistiske ytringene.

Man kan konstatere: Berglund Steen er mer opptatt av å forsvare seg selv og sin organisasjon enn å forsvare Vilks og ytringsfriheten. Han svikter begge deler og lyver offentligheten opp i ansiktet. Så mye er respekten hans for ytringsfriheten verdt.

Vilks var i Oslo for å forelese om at Malmø tingrett hadde dømt en kunstner, Dan Park, til et halvt års fengsel for noen tegner. Vilks ville som kunster skape oppmerksomhet om en utvikling i Sverige som vi må til diktaturer for å finne maken til. Som kunstprofessor ville han vise bildene og sette dem inn i kontekst. Mange av dem skiller seg ikke stort fra bildene som Blitz-miljøet bruker på sine plakater: Det går i død, vampyrer, horror, blod og svart gothic. Vilks la ikke skjul på at Park også hadde skapt og gjort ting som var tvilsomt, som boksene med Zyklon B. Han gikk ikke god for dem. Han foreleste. Flere, bl.a William Nygaard har senere ved flere anledninger sagt at han fant forelesningen interessant og opplysende.

Selv disse grunnleggende fakta har Berglund Steen vansker for å akseptere. Han fortsetter bakvaskelsen av Vilks:

– Lars Vilks kom til Norge for å forsvare en høyreekstremist som hadde sjikanert en svart svensk politiker på det groveste, og vi var sterkt imot at Vilks skulle gis legitimitet av Deichmanske bibliotek.

Dette er Berglund Steens versjon i dag, i Dagbladet, tre dager etter at Vilks nesten ble drept.

Berglund Steen og hans ARS er ikke i god tro. De har valgt side, og den er ikke på hverken ytringsfrihetens eller Vilks.

 

http://www.dagbladet.no/2015/02/16/kultur/kobenhavn-terroren/ytringsfrihet/37739962/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂