Nytt

Hamar arbeiderparti varsler oppvask etter at AUFere og kommunestyrerepresentanten Khalid Haji Ahmed bedrev grov jødehets på Facebook.

Da et ungt medlem av AUF la ut en statusoppdatering angående «jævla jøder,» kastet flere AUF-ere seg på debatten, i tillegg til den profilerte Ap-politikeren, Khalid Haji Ahmed, skriver Hamar Arbeiderblad.

Blant innleggene skrev en AUF-er: «Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer.»

Andre grove innlegg ble også skrevet. Da en person skriver «jævla jødehorer. De kan suge meg 8 ganger hver.» svarer Ahmed:

«Pass på å bli sugd av dem da!! Du kommer å få problemer i kuken :P!!»

Selv føler Ahmed, som er tidligere fylkessekretæren i AUF, seg misforstått. I Dagbladet presiserer han at han ikke har noe i mot jøder, men stiller imidlertid spørsmål om det kan ha vært jøder som varslet Hamar Arbeiderblad om saken han mener er dratt ut av proporsjoner:

– Forstår du hvorfor folk reagerer?

– Hvorfor skulle jeg tatt avstand? Jeg kjenner disse ungdommene godt, og jeg vet hva som fungerer og ikke. Hvis jeg hadde kjefta på dem ville de bare blitt enda mer sure. Adrenalinet pumper og mange er sinte på grunn av situasjonen i Midtøsten. Da jeg heller sa ifra på måten jeg gjorde, og brukte humor, forsto de at de hadde dummet seg ut, sier Ap-politikeren.

– Overdrevet
Ahmed mener hele saken er dratt ut av proporsjoner.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk løper til media med en gang noe skrives på Facebook eller andre steder. Kanskje de som sier ifra prøver å skade meg. Det er mulig at de som varslet media enten er jøder selv, eller har politiske interesser i å få blest rundt saken, mener han.

Dagbladet: AUF-er la ut jødehets på Facebook og flere kastet seg på med hatytringer