Kom­mune­styre­med­lem i Hamar Ap, Kha­lid Haji Ahmed, er siktet for falsk forklaring i forbindelse med sin asylsøknad og risikerer nå å bli kastet ut av Norge. Politiet er i tvil om identiteten den tidligere fylkessekretæren i AUF oppga da han søkte om asyl i 2002, og Ahmed ble i går hentet inn til avhør av Utlendingspolitiet. Avhøret resulterte i siktelse etter straffelovens paragraf 166 om falsk forklaring:

Politiets Utlendingsenhet har startet etterforskning og så fort den er avsluttet vil saken bli overført til statsadvokaten som vurderer eventuell tiltale.

Generelt har ID-gruppa i Politiets Utlendingsenhet hatt et pågående arbeid for å se nærmere på innleverte asylsøknader for å avdekke mulig falske forklaringer.

HA har forsøkt å få kontakt med Khalid ved flere anledninger siden vi begynte å jobbe med denne saken. Etter at vi i dag, onsdag, opplyste ham på tekstmelding om at vi ville publisere saken som omhandler siktelsen, fikk vi en viss dialog med ham hvor han forteller at han ønsker å være i fred og at han også har fått seg en advokat.

33-åringen vakte nasjonal oppsikt i november 2012 etter å ha deltatt i jøde­hets på Facebook. Under en tidligere AUFers statusoppdatering, «Jævla jøde horer, skulle ønske Hit­ler kunne kom­met til­bake og dusjet dere litt mer”, bidro Ahmed med mel­din­ger som ble opp­fat­tet som støtt­ende:

Til kommentaren “Jævla hore jøder, ver­dens­dritt folkbro..alle de kan suge meg 8 gan­ger vær… etter på skal jeg brenne dem!”, sva­rte Ahmed: “Pass på å bli sugd av dem da!! Du kom­mer til å få pro­ble­mer i kuken!”.

Da saken fikk oppmerksomhet i landsdekkende medier, antydet Ap-politikeren at det kunne være jøder som sto bak:

Ahmed mener hele saken er dratt ut av proporsjoner.

– Jeg skjøn­ner ikke hvor­for folk løper til media med en gang noe skri­ves på Face­book eller andre ste­der. Kan­skje de som sier ifra prø­ver å skade meg. Det er mulig at de som vars­let media enten er jøder selv, eller har poli­tiske inter­es­ser i å få blest rundt saken, mener han.

Til tross for gjentatte forsøk på å tone ned sakens alvorlige karakter, tok ledelsen i Hamar Arbeiderparti sterk avstand fra Ahmeds uttalelser. Hamar AUF ga ham imidlertid sin fulle støtte, og saken fikk ingen konsekvenser for den 33 år gamle kommunestyrerepresentanten.

Hamar Arbeiderblad: Khalid er siktet for falsk forklaring

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂