Sakset/Fra hofta

Hvordan kan Aftenposten gi førstepris i kronikkonkurransen i Mangfoldåret til Mohammad Usman Rana? Kjenner de ikke hans merittliste? Hege Storhaug gjør det og ramser opp i Aftenposten. En mørbanket Knut Olav Åmås stiller til debatt mot Hege i «Her & Nå» og mister både munn og mæle.

Hva skal han si? Det virket ikke som om Åmås og Aftenposten har tenkt gjennom kritikken de kom til å møte ved å premiere Ranas angrep på det åpne samfunn, som relativistisk og dekadent. Det tyder på et svært overflatisk forhold til saken. Det kan virke som om Åmås behandler debatter som en lek. At han ikke forstår at islamisme er dødsens alvor. Hege spør også om han er klar over hva han leker med:

At debattredaktøren, som er åpen homofil, promoterer en person som nær sagt vil ta livet av ham, gjør situasjonen fullstendig absurd og makaber.

Det er ubehagelig å dra inn folks seksuelle legning i en debatt, men grunnen er at Rana og hans likesinnede har et syn som omfatter hele tilværelsen, og den har ikke plass til homofile. De eksisterer ikke. Det fikk vi nylig demonstrert da de ikke kunne fordømme dødsstraff mot homofile.

Rana og dermed Aftenposten stiller seg lagelig til for hugg:

For hvem er Rana?

I debatten i fjor om dødsstraff for homofile klarte ikke Rana å ta avstand fra at homofile drepes i Iran, i tråd med sharia. Rana er tidligere leder av Muslimsk studentsamfunn (MSS), og Pakistansk Studentersamfunn (PSS). I 2006 promoterte både MSS og PSS den indiske islamisten Zakir Naik ved en filmfremvisning. Naik sier ja til flerkoneri. Muslimske kvinner kan kun gifte seg med muslimer.

Et shariastyrt samfunn.
Frafalne skal straffes med døden, homofile likeså, med mer. I 2006 arrangerte MSS også foredrag med Zulqarnain Madni, titulert av MSS som «bror». Madni sto frem i NRK Brennpunkt med visjonen om et shariastyrt samfunn, samfunnet Muhammed skapte for beduinene på den arabiske halvøy på 600-tallet.

I 2004 inviterte MSS en av Pakistans fremste islamister, Qazi Hussain Ahmed, til foredrag. Ahmed leder Pakistans største islamistiske parti, Jamaat-e-Islami. Han sympatiserer med Taliban.

«Islam er islam, hvordan kan du være sekulær og muslim?» Dette sa Rana til dagbladet.no 16. februar 2006. I samme avis talte Rana varmt for at Norge innfører sharia i familieanliggender, der han spesifikt nevnte skilsmisse (21. juni 2006). Det betyr at muslimske kvinner frarøves retten til å tre ut av ekteskapet på linje med mannen.

Det later ikke til at Åmås og de to andre redaktørene forsto hvem de ga prisen til. Åmås bablet noe om at han tar opp hvordan det er å være religiøs i et moderne samfunn, men Storhaug kuttet ham kontant av: ikke dra inn kristne, sa hun. Dette handler om noe helt annet. Det handler om de som vil regulere hele samfunnet, først ved å tvinge gjennom viljen for seg selv, og i neste omgang på alle andre.

Programleder Kari Sørby var opplagt og gjorde det vanskelig for Åmås ved å gå inn på sammenligningen mellom islamisme og nazisme. Bare det at hun gjorde det er kryss i taket. Det tyder på at noen har forstått at dette ikke er et vanlig bedehusmiljø. Når Åmås derfor fikk spørsmål om han ville trykket en nazistisk kronikk, greide han ikke svare.

Åmås forsøkte seg med at han kun var publisist, ikke debattør som Storhaug. At det var to ulike roller. Men Storhaug kunne bare innkassere poengene: Åmås og Stanghelle har premiert islamistiske synspunkt på samfunnet. Har de tenkt over hvilket signal de sender? Svaret var åpenbart nei, det har de ikke.

Hvilket makabert svik!

Les også

-
-
-
-