Kategori: Jihad

Love jihad i India

Indiske nyhets­kanaler serverer dag­lig historier om «love jihad». 20. april arresterte politiet en mann for å ha bort­ført og tvangs­giftet en mindre­årig jente for så å selge henne i Nepal. Historien har mye til felles med plottet i filmen «The Kerala Story» som muslimske organisasjoner for­søkte å forby.

Les mer»

Sam Harris: – Nazismen frem­står som moderat i møte med jihadismen

Det er mange for­skjeller mellom nazisme og jihadisme, men når vi sammen­ligner disse frem­står nazismen som forholds­vis moderat. Jihadisme er nazisme pluss religiøs fanatisme sanksjonert av Allah. Den er still­tiende støttet av mange vanlige muslimer og utgjør en større trussel mot menneske­heten enn nazismen gjorde.

Les mer»

Hva er ISIS-K?

Den salafistiske jihadist­gruppen ISIS-K er en afghansk gren av Islamsk stat. Terror­organisasjonen dukket opp i Afghanistan som en regional gren av IS i slutten av 2014 og ble snart kjent for sin grense­løse brutalitet i sin kamp for et globalt kalifat.

Les mer»

Ny israelsk nettside dokumenterer Hamas’ terror: 43 millioner visninger første uke

Den nye israelske nettsiden som dokumenterer terror­organisasjonen Hamas’ massakre i det sydlige Israel 7. oktober hadde allerede første uke mer enn 43 millioner visninger. Nett­stedet inne­holder frykt­inngydende videoer og bilder av Hamas’ forbrytelser.

Les mer»

Jentene jeg møtte i tunnelene: En 17 år gammel jødisk jente forteller sin historie

Foran øynene på 17 år gamle Agam Goldstein-Almog myrdet Hamas hennes far og søster. Selv ble hun tatt som gissel og ført til Gaza. Hun var blant de heldige som ble frigitt av Hamas. Her forteller hun sin svært gripende historie. – En myrdet far, en myrdet søster, 51 dager i hendene på terrorister – man vet ikke hvordan man skal håndtere slikt når man er 17 år gammel, skriver hun.

Les mer»

Planla massemord: Åtte og et halvt års fengsel for hjem­vendt IS-brud

En 34 år gammel tysk kvinne er dømt for medlem­skap i terror­militsen IS. Kvinnen har tilstått, men retten bebreider henne for alltid bare tilstå det efter­forskningen til enhver tid har avdekket. – Det vi savner er konkret anger og innsikt i at hun har gjort noe galt.

Les mer»

Ni års fengsel for tysk kvinne som holdt jesidi-slave

En tysk kvinne som sluttet seg til IS er idømt ni års fengsel for å ha holdt en ung jesidi-kvinne som slave. I retten møttes de to kvinnene igjen ansikt til ansikt. Under domsavsigelsen skalv 37-åringen over hele kroppen og slo hendene gjentagne ganger foran ansiktet i vantro.

Les mer»

En historie om kjærlig­het: Jesidi-paret giftet seg på nytt da hun ble befridd fra IS

Samia Smo og Dakhil Hassan hadde bare vært gift i én måned da muslimer tok henne til fange. Efter ni års slaveri ble hun nylig befridd fra IS og gjen­forenet med sin ekte­mann. De be­kreftet sin kjærlig­het ved å gifte seg en gang til.

Les mer»

16 gisler drept av jihadister i Øst-Kongo

Minst 16 gisler har blitt knivdrept av jihadister i østlige Kongo, flere uker etter at de ble tatt til fange.
Ifølge lokale innbyggere ble gislene, blant dem to kvinner, tatt til fange av islamistgruppen ADF. Ofrene skal ha blitt drept langs en vei nær Idohu i Uturi-provinsen.

Les mer»

Voldelig, islamistisk og schizofren, men på frifot uten overvåkning

Biografien til Ndiaga Dieye, som knivstakk en politikvinne i Nantes, innen han selv ble skutt av politiet, forteller mye om hva slags tikkende bomber som går på frifot i Frankrike.

Les mer»