En 34 år gammel kvinne fra Salzgitter i Tyskland er dømt til åtte og et halvt års fengsel for medlemskap i terrormilitsen IS, planlagte angrep på tyske musikkfestivaler, produksjon av selvmordsbelter og rekruttering av IS-bruder til snikmord.

Forherdet sjel

Konvertitten Marcia M. har tilstått anklagene, men rettens formann bebreidet henne for at tilståelsene aldri gikk ut over hva den aktuelle efterforskning til enhver tid hadde avdekket. 

– Det vi savner er konkret anger og innsikt i at hun har gjort noe galt. 

Den tiltalte reiste sammen med sin mann Oğuz G. i september 2015 til Syria for å slutte seg til IS. I Raqqa skal hun ha sluttet seg til en kvinnebataljon, erklært seg villig til å utføre selvmordsangrep og fått opplæring i våpenbruk. Hun skal ha planlagt angrep på musikkfestivaler i Tyskland; blant andre en for barn i nærheten av Frankfurt og en annen i Hildesheim-området. 

Massemord 

Ifølge påtalemyndigheten ble ikke angrepene gjennomført fordi de utvalgte IS-krigerne ikke kunne forlate Syria.

Den tiltalte hadde den idé «at det skulle begås et massemord på deler av Tysklands befolkning», sa rettens formann i sin to timer lange begrunnelse for dommen. 

Retten var overbevist om at 34-åringens posisjon i IS var klart høyere enn andre returnerte IS-bruders.

Ber om ni års fengsel 

Riksadvokaten la ned påstand om ni års fengsel mens forsvareren ba om «ikke mer enn tre-fire år».

Efter frigjøringen av Raqqa overga Oğuz G. og Marcia M. seg til kurdiske YPG. De ble adskilt og plassert i ulike leirer. I oktober ifjor ble hun arrestert på flyplassen i Frankfurt umiddelbart efterat hun i regi av tyske myndigheter hadde returnert til Tyskland. Rettssaken ble innledet i april.

Dommen er ennu ikke rettskraftig.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.