En tysk kvinne som sluttet seg til Den islamske stat (IS) er idømt ni år og tre måneders fengsel for medlemskap i en utenlandsk terrororganisasjon og for forbrytelser mot menneskeheten – noe som blant annet inkluderer å ha holdt en jesidi-kvinne som slave. I retten møttes de to kvinnene igjen ansikt til ansikt.

Mottok dommen i vantro

Domstolen i Koblenz mellom Køln og Frankfurt, kom til at 37-åringen hadde misbrukt den unge jesidi-kvinnen i tre år i Syria og Irak. Den fant også at hun hadde oppmuntret sin mann til å voldta og slå kvinnen.

– Alt dette tjente IS’ erklærte formål å utslette jesidienes religion, sa påtalemyndigheten da rettssaken tok til i januar.

Under den timelange domsavsigelsen skalv 37-åringen over hele kroppen og slo hendene gjentagne ganger foran ansiktet i vantro.

Den unge jesidi-kvinnen reiste fra hjemlandet for å vidne og hun kom tilbake for å være til stede under domsavsigelsen.

I 2014 trengte IS-krigere inn i jesidi-folkets forfedres kjerneland i Nord-Irak. Jesidiene flyktet opp i Sinjar-fjellet. Mange ble drept og rundt syv tusen kvinner og jenter ble grepet og gjort til slaver. Rundt fem tusen menn som ikke klarte å flykte, ble massakrert. 

Det har vært en rekke rettssaker i Tyskland mot tidligere IS-medlemmer for forbrytelser mot jesidier.

I mars iår ble en tysk IS-brud dømt til ti års fengsel for å ha lenket en fem år gammel jesidi-slavepike fast under solen for å dø av tørst. Årsaken til dødsdommen var at den lille piken hadde tisset i sengen da hun ble syk.

Tysk IS-brud fikk ti år for å ha latt sin fem år gamle jesidi-slave dø av tørst. Aktoratet anker

En historie om kjærlig­het: Jesidi-paret giftet seg på nytt da hun ble befridd fra IS

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.