Tysk politi har arrestert to irakere som mistenkes for å være medlemmer av Den islamske stat og for å ha holdt to jesidiske jenter som slaver mellom 2015 og 2017.

Ekteparet ble arrestert i byen Regensburg i den sørlige delstaten Bayern. Forbrytelsen skal ha skjedd i Irak og Syria.

Paret skal ha holdt en fem år gammel jente som slave fra 2015 og en 12-åring fra oktober 2017. De overlot jentene til andre IS-medlemmer før de forlot Syria i november 2017.

Påtalemyndigheten hevder at de unge jentene ble fysisk mishandlet, voldtatt gjentatte ganger og nektet å praktisere religionen sin.

Den kurdiske avisen AFN News har publisert deler av den føderale tiltalen:

Twana H. S. og Asia R. A. var gift i henhold til islamsk lov og var medlem av den utenlandske terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) i Irak og Syria mellom oktober 2015 og desember 2017.

Senest fra slutten av 2015 holdt de en fem år gammel jesidi-jente som slave, og fra oktober 2017 holdt de en tolv år gammel jesidi-jente som slave.

Twana H. S. voldtok begge barna flere ganger. Asia R. A. gjorde i stand rommet og sminket en av jentene. I tillegg utnyttet de tiltalte slavene økonomisk ved stadig å bruke dem til husarbeid og barnepass.

Jentene fikk ikke lov til å praktisere sin egen religion, men måtte i stedet følge islamske bønner og trosregler i henhold til de tiltaltes instruksjoner. De tiltalte svarte på barnas påståtte «straffbare handlinger» med grov fysisk vold.

Ved en anledning slo Twana H. S. den eldste jenta med et kosteskaft. Asia R. A. helte kokende vann på den yngre jentas hånd og tvang gjentatte ganger begge barna til å stå på ett ben i en halvtime hver som straff.

Før de tiltalte forlot Syria i november 2017, ga de jentene videre til andre IS-medlemmer. Alt dette tjente IS’ erklærte mål om å ødelegge jesidi-troen.

Arrestasjonen av ekteparet skjer etter at det tyske parlamentet i fjor vedtok en resolusjon som anerkjenner Den islamske stats forbrytelser mot Iraks jesidi-samfunn som folkemord.

Norge anerkjenner ikke IS’ forbrytelser mot jesidiene som folkemord.

Ni års fengsel for tysk kvinne som holdt jesidi-slave

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.