Den israelske regjerings nye nettside som dokumenterer terrororganisasjonen Hamas’ massakre i det sydlige Israel 7. oktober, genererte ifølge det israelske forsvar betydelig trafikk umiddelbart efter lanseringen.

Fryktinngydende vidnesbyrd

Nettstedet – saturday-october-seven.com – hadde efter første uke mer enn 43 millioner visninger. 

Nettstedet, som inneholder fryktinngydende videoer og bilder av forbrytelsene som ble begått, advarer brukerne om å «utvise ekstrem diskresjon». I tillegg til drapene og kidnappingene dokumenteres systematisk tortur og seksuell vold.

Nettstedet er av hensyn til pårørende, kun tilgjengelig utenfor Israel. De fleste besøkende kommer fra USA, Tyskland, England og Canada.

Minner verden om årsaken til krigen

Det ble lansert dagen før Syd-Afrikas sak ved Den internasjonale domstol der Israel anklages for «folkemord» i Gaza, åpnet. 

Yuval Horowitz, en av skaperne av nettstedet, mener det er viktig å minne verden om hvordan krigen i Gaza startet.

– Eftersom tiden går blir det enda viktigere å huske hvordan krigen startet. Det er avgjørende for den globale legitimiteten å minne publikum om hva som virkelig skjedde 7. oktober. Ved hjelp av nettstedet gjør vi forbrytelsene direkte tilgjengelige for publikum.

Jentene jeg møtte i tunnelene: En 17 år gammel jødisk jente forteller sin historie

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.