Den israelske fotballspilleren Sagiv Jehezkel som spiller for tyrkiske Antalyaspor, scoret et mål og dedikerte det til de israelske gisler i Gaza. For det ble han utestengt fra laget, arrestert for oppvigleri og utvist fra Tyrkia.

Handling som krenker menneskeverdet

Tyrkias justisminister kunngjorde at Jehezkel var tiltalt, varetektsfengslet og under avhør i Antalya. En tyrkisk domstol løslot ham mandag, dagen efter at han ble tatt inn til avhør. Samme dag ble han deportert for å ha hyllet dem som er blitt holdt og fortsatt holdes som gisler av terrororganisasjonen Hamas i Gaza.

Efter å ha scoret for Antalyaspor pekte Yehezkel på en bandasje på hånden hvor han hadde skrevet «100 dager» og datoen «7. oktober» samt tegnet en davidsstjerne. Efter denne gesten gikk tyrkiske fotballfans til angrep på den israelske spilleren.

Nasjonal ære 

For dette ble Jehezkel efterforsket for «offentlig oppfordring til hat og fiendtlighet», «støtte til Israels massakre i Gaza» og handlinger «som krenker menneskeverdet og samvittigheten til det tyrkiske samfunn». Spilleren ble umiddelbart løst fra kontrakten med Antalyaspor.

Fotballklubben Antalyaspors president Sinan Boztepe sa at de ville invitere Jehezkel til en samtale, høre hans versjon og ta farvel med ham:

– Vi kan ikke akseptere slik oppførsel selv om det skulle koste oss titler. Uansett hvor stor verdi han har for oss som fotballspiller, står landets verdier og nasjonal ære over alt. 

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.