En av Hamas’ ledere, Mahmoud al-Zahar som også er en av terrororganisasjonens grunnleggere, ga 2. desember 2022 overfor det jemenittiske Al-Masirah TV, uttrykk for Hamas’ visjoner. Konflikten med Israel handler ifølge ham, ikke bare om land eller palestinerne. Han hevder at det endelige mål er islamsk verdensherredømme: 

– Hele planeten vil komme under vår lov og det vil ikke lenger være noen jødiske eller kristne forrædere.

Paradis på jord og hinsidige løfter

Al-Zahar mener Hamas har nådd en «avskrekkingsfase» der de er i stand til å forsvare det «okkuperte» Palestina. Han la også til at efter «slaget om løftet om det hinsidige» vil det ikke være noen undertrykkelse, ingen sionisme og ingen «forrædersk kristendom».

– Idag kan man si at vi har nådd en avskrekkingsfase, en fase der vi kan forsvare det okkuperte landet. Når vi snakker om Jerusalems hær og slaget om løftet om det hinsidige, snakker vi ikke om å frigjøre alene vårt land – vi tror på det vår profet Muhammed sa:

– Allah har for min skyld trukket verdens ender tett på hverandre og jeg har sett dens østlige og vestlige ender. Min nasjons herredømme vil nå de ender som er trukket nær meg.

– Ingen sionisme, ingen forrædersk kristendom

– Hele jordens 510 millioner kvadratkilometer vil bli underlagt [angivelig islam] der det ikke finnes noen urettferdighet, ingen undertrykkelse, intet forræderi, ingen sionisme, ingen forrædersk kristendom og ingen drap og forbrytelser som de som begås mot palestinerne og araberne i alle arabiske land – i Libanon, Syria, Irak og andre land.


Hamas tenker stort

Videoen som også er blitt sendt på Memri TV, viser at det innen Hamas og Iran tenkes store tanker og den reflekterer bekymring for at Hamas eller andre Iran-/islam-tilknyttede terrorgrupper planlegger angrep mot jødiske og israelske mål andre steder i verden.

Mossad, Israels efterretningstjeneste, advarer jøder og ber dem være på vakt:

– Til alle jøder i verden: Hamas og andre terrororganisasjoner sender raketter mot Israel fra Gaza og andre steder. Noen har infiltrert Israel. Det kan komme flere angrep på jøder utenfor Israel. Vær forsiktig, ta vare på dere selv! Vi er i krig og med Guds hjelp vil vi seire, heter det i en tweet fra Mossad.

Advarer jøder i vestlige land

Søndag gjentok Mossad advarselen efter nedskytingen av israelske turister i Alexandria, Egypt.

– Israelske turister drept i Egypt. Vi ber igjen jøder over hele verden om å være forsiktig. Denne advarselen gjelder vestlige land: England, Canada (Toronto), Tyskland, Frankrike, USA (NY. MI. FL.) Hold mobiltelefonen klar og øynene åpne.

Egypt: Politimann åpnet ild mot israelske turister. Minst to drept i Alexandria

Natt til søndag ble en kosherrestaurant knust i Golders Green nord i London og en bro i nærheten oversmurt med ordene «Free Palestine».

I Berlin fordømte borgermester Martin Hikel efter antijødiske feiringer, den «motbydelige glorifiseringen av en forferdelig krig».

Storbritannia, Tyskland, Frankrike og New York City skal ha forsterket sikkerheten rundt synagoger, jødiske skoler og andre jødiske og israelske institusjoner efter Hamas’ angrep.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.