Som født og oppvokst for godt over 50 år siden i Norge har jeg selv vært utsatt for statens indoktrinering om de stakkars palestinerne og det okkuperende og hensynsløse Israel. Det var først da jeg bosatte meg i Storbritannia på midten av nittitallet at jeg oppdaget at denne saken muligens hadde minst én side til.

Statlig påvirkning gjennom et mediemonopol og de omkringliggende statsstøttede mediehusene før internett ble oppfunnet gjorde oss til lettpåvirkede ofre for hva enn staten mente at vi skulle vite og tenke.

Dette er ikke blitt borte, men det er i det minste blitt synlig for alle som har et mikroskopisk element av kritisk sans. Etter at Hamas utførte den største terroraksjonen i Israels historie har vi sett hvordan norske aviser og TV har gjort hva de har kunnet for at terroristene skal få være ofrene.

Britiske medier skriver daglig om enkelthistoriene til de drepte og bortførte jødene. Det vises også intervjuer med familiene til de bortførte. Det er tungt å se på. De vet at de ikke vil se dem igjen i live.

Hva ser jeg i norske medier? Jo, her skal det balanseres. Det snakkes om antall døde på «begge sider». Enkelt sammenlignet så viser VG dette: To småjenter som er blitt drept – i Gaza.

Nå er det endelig blitt personlig for VG.

Alle sivile dødsfall er fryktelige for de som mister familien. Men dessverre så er ikke Hamas spesielt omsorgsfulle når det gjelder sin egen palestinske befolkning. Israel forlot Gaza i 2005 og Hamas ble valgt av befolkningen i 2007. Etter det var det slutt på valg. Det er slik islam fungerer; demokrati er ikke-eksisterende. Gaza har en egen grense mot Egypt og den nevnes sjelden. Denne grenseovergangen er det Egypt som kontrollerer, ikke Israel. Hamas kunne ha gjort mye for alle de pengene som de har mottatt fra palestina-tilhengere verden rundt. Og nå er det klart hva mye av disse er gått til: våpen som de kan drepe jøder med.

Alle palestina-tilhengerne som snakker ivrig om en tostatsløsning hører ikke etter. Hamas vil ikke ha dette. De vil utslette Israel og jødene fra kartet. Som den tidligere israelske statsmininsteren Golda Meir skrev for mange år siden:

“When peace comes we will perhaps in time be able to forgive the Arabs for killing our sons, but it will be harder for us to forgive them for having forced us to kill their sons. Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.”

«Når freden kommer, vil vi kanskje med tiden kunne tilgi araberne for å ha drept sønnene våre, men det vil være vanskeligere for oss å tilgi dem for å ha tvunget oss til å drepe sønnene deres. Fred vil komme når araberne vil elske barna sine mer enn de hater oss.»

Palestina-tilhengerne rundt om i verden har feiret massakren av over 900 jøder med store demonstrasjoner på stedene hvor jødene var ment å kunne vise sin sorg, som utenfor den israelske ambassaden i London, ved operahuset i Sydney og ved Eiffeltårnet. I Sydney ble en jødisk mann arrestert fordi han viftet med et israelsk flagg ved palestinatilhengerne. Han ble arrestert fordi det var den eneste måten politiet kunne beskytte ham på, opplyste politiet som beklaget det hele. Alt mens palestinerne og dere tilhengere taktfast skrek «fuck the jews» og «gas the jews» ved operahuset som lyste i hvitt og blått.

Mens historene om ofrene fra Hamas-terroren er fraværende i norske medier så har selv BBC rapportert enkelthistorier om de bortførte israelerne. I Australia har de laget oversikt over flere av dem:

Her er en artikkel fra BBC hvor den fortvilte mannen sitter igjen i Israel: «Min kone og barn er ført til Gaza».

Overalt er det grusomme historier om hvordan Hamas har valgt seg ut sine gisler. Pene unge jenter ser ut til å ha blitt foretrukket. Eller små barn.

Noen ble bare skutt:

En tolv år gammel gutt ble tatt som Hamas-gissel. Han heter Erez og er i rekke nr. 2 fra den australske oversikten:

 

Hamas skal ha sluppet ut denne videoen fra et ukjent sted i Gaza som skal vise flere av de bortførte jentene. Den er foreløpig ikke verifisert.

Flere steder gikk Hamas-terroristene fra hus til hus som de satte i brann. De drepte beboerne eller tok dem til fange.

Antall gisler som ble bortført av Hamas er anslått til være rundt 150. Israelske soldater fikk hodene kappet av – Hamas ville ha de mest sårbare gislene.

Inntrykket av den norske dekningen av Hamas-terroren er at de ikke vil skape noen sympati for Israel. Den skal være forbeholdt innbyggerne på Gaza.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.