Amerikanske jøder stemmer i overveldende grad på Demokratene. Men venstresidens reaksjoner på krigen mellom Israel og Hamas har sjokkert mange jøder som definerer seg som «liberals». De føler seg forlatt og sviktet av sine allierte partifeller.

Flere medier som normalt støtter Demokratene har skrevet om dette etter krigsutbruddet. Blant annet New York Times (On Israel, Progressive Jews Feel Abandoned by Their Left-Wing Allies), NBC News (The left faces a reckoning as Israel divides Democrats) og Time Magazine (How the Activist Left Turned on Israel).

En undersøkelse av Pew Research i mai 2021 viste at 71 prosent av jødene i USA stemte på Demokratene, mens 26 prosent stemte på Republikanerne. Disse jødene definerer seg i stor grad som liberale, og ikke så mange definerer seg som ytre venstre.

Venstreorienterte såkalte liberale amerikanske jøder føler seg forrådt av venstresiden, skriver Dennis Prager i American Greatness. At venstresiden opprettholder sin anti-israelske holdning umiddelbart etter det verste massedrapet på jøder siden Holocaust, er ille nok. Enda verre blir det når de ikke reagerer på demonstrasjonene hvor en stor del av palestinerne og deres tilhengere eksplisitt ytrer et ønske om at den jødiske staten skal utryddes ved å rope i kor: From the river to the sea, Palestine will be free.

Men såkalte progressive jøder burde egentlig ikke være sjokkerte, mener Prager.

Progressive American Jews are shocked by their fellow progressives. But the only thing that is shocking is their shock.

Venstresiden har i mange år bedt om en boikott av den israelske staten, som de også beskriver som en «apartheidstat». Dette til tross for at de rundt 1,6 millionene palestinere som utgjør 20 prosent av Israels befolkning har akkurat de samme rettighetene som alle andre borgere, og er representert i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

Venstresiden stempler USA – det mest tolerante, multietniske samfunnet i historien – som «systemisk rasistisk».

I tillegg kommer kravene om defunding the police og støtten til statsadvokater sponset av George Soros som slipper voldelige kriminelle rett ut på gaten igjen, og i praksis tillater folk å stjele varer for opptil 900 dollar uten at det får noen konsekvenser.

Man kan leve nokså greit som kriminell ved å jobbe en liten halvtime om dagen og stjele varer hver dag til en verdi av over 10.000 kroner.

I tillegg hyllet Demokratene i stor grad den rasistiske, marxistiske og voldelige bevegelsen BLM, som skapte kaos og ødeleggelser i USAs byer i over et halvt år.

The Left has enthusiastically supported the America-hating and Israel-hating Black Lives Matter organization and the flag-defaming athletes who refused to stand for the national anthem.

Venstresiden støtter egne sovesaler og utdeling av vitnemål kun til svarte studenter på høyskoler. Venstresiden har nesten ødelagt alle liberale idealer om rase.

Spesielt skoler og lærerforeninger, som domineres av folk på venstresiden, har ødelagt barneskoler og videregående skoler. De har ødelagt universitetene som institusjoner hvor åpen dialog er mulig.

Samtidig har woke-venstre avskaffet biologiske sannheter som at det kun finnes to kjønn, og har ingen problemer med å ødelegge livet og karrieren for dem som fortsatt våger å svare klart, tydelig og korrekt på enkle spørsmål som What is a woman?

Idrett for jenter og kvinner invaderes av menn med Demokratenes velsignelse. Jenter blir voldtatt på jentetoalettene på skolen av gutter i skjørt med skolestyrenes velsignelse, og foreldre som protesterer, erklæres som innenlandske terrorister.

Angrepene på ytringsfriheten har vært massiv og dessverre nokså vellykket. Resultatet er at nesten halvparten av unge amerikanere sier de tror på ytringsfrihet, men at de ikke aksepterer hatefulle ytringer.

Men dette betyr jo at de ikke tror på ytringsfriheten, skriver Prager. For mens hele Europa har avskaffet ytringsfriheten ved ulike lover mot hatefulle ytringer, har USA stått fast på det første grunnlovstillegget. Men demningen er nå i ferd med å briste, med god bistand fra de såkalt sosiale mediene.

Demokratene mener at et menneskefoster, i enkelte stater helt opp til fødselstidspunktet, er mindre verdt enn en hund, hvis kvinnen ønsker å ta abort.

Journalistikken er død og begravet. Regimemediene bryr seg mer om politisk og mental aktivisme enn å lete etter sannheten. De promoterte løgnen om Russia collusion i to år etter valget i 2016, og enkelte holder fortsatt på med dette. De promoterer løgnen om at det er rasistisk å kreve at de som skal avgi stemme, må vise ID.

Den medisinske sektoren er forgiftet av venstresiden. American Medical Association har vedtatt at fødselsattesten ikke skal inneholde barnets kjønn. Leger som stiller spørsmål ved mRNA-vaksinen mot covid-19, trues med å bli fratatt lisensen.

Barn i de fleste amerikanske skoler lærer at alle hvite er rasister ifølge kritisk raseteori. Elever indoktrineres til å skamme seg over sin fortid og at fremtiden blir grusom på grunn av utslipp av CO₂ og kuer som promper og raper.

Kort oppsummert: Venstresiden hater Vesten, den mest anstendige sivilisasjonen som noen gang har eksistert, og de hater USA, det mest anstendige landet som noen gang er skapt, skriver Prager.

I flere tiår har venstresiden erklært at sionismen er rasistisk, noe som i praksis betyr at de anser Israels eksistens som umoralsk i seg selv – og de har gjentatte ganger anklaget Israel for «folkemord» mot palestinerne.

Det tok bare noen timer etter at Israel reagerte på det grufulle terrorangrepet 7. oktober før anklagene om folkemord igjen ble tatt i bruk av den amerikanske venstresiden.

Allikevel er jødene sjokkert over hvordan venstresiden har reagert når gatene fylles av titusener som ber om folkemord på jøder.

Yet now Jews on the Left are simply shocked that the people who hold all these contemptible positions either morally equate Hamas with Israel or actually support those who chant “from the river to the sea, Palestine will be free,” which is in fact a call to genocide. Genocide of the Jews.

Demonstrantene utenfor Sydney operahus i Australia sa det så tydelig som mulig: «Gass jødene!»

De venstrevridde jødene – professoren, skribenten, læreren – er en destruktiv tosk, skriver Prager. De preges av en utilgivelig naivitet ved at de i årevis har støttet en venstreside som i nesten alle sine posisjoner ikke har noen ting til felles med klassisk liberalisme, for ikke å nevne Toraen, jødenes hellige skrifter.

Kanskje noen amerikanske jøder vil angre, men jeg vil ikke anbefale noen å vedde på det, avslutter Prager.

Maybe some will repent. But don’t bet on it.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.