Fetterman trosser demokratenes trangsynte politikk og kjenner ikke igjen mange av sine partifeller. Hans standhaftige støtte til Israel og strengere grensekontroll har skapt sinne blant ytre venstre og gledet mange konservative.

John Fetterman har vært lett å kritisere og våre stemmer ble enda mer kritiske etter at han vant den viktige vippestaten Pennsylvania i mellomvalget i 2020.

Han slo republikaneren Mehmet Oz og vi kunne ikke forstå at en mann som trengte en maskin for å kommunisere og som troppet opp i Senatet i hettegenser, shorts og gamle joggesko – kunne bidra med noe positivt i Washington DC.

Før valget overlevde den 53 år gamle Fetterman et hjerneslag og slet med ettervirkningene. I februar i fjor ble han innlagt på sykehus og behandlet for klinisk depresjon, noe han har slitt med hele sitt liv. Etter seks uker med behandling var han tilbake på jobb.

I de siste månedene har Fetterman vakt oppmerksomhet da han har uttalt seg om betente saker og trosser sitt eget partis trangsynte politikk. Det har skapt sinne blant ytre venstre og gledet mange konservative.

Noen vil si at senatoren har snudd 180 grader og representerer nå mye av hvordan det demokratiske partiet pleide å være før de radikale tok over.

De to  viktige sakene som har fått den progressive politikeren på andre tanker er Israel og migrantkrisen.

I et intervju med Jon Levine fra New York Post sa Fetterman at han ikke kjenner igjen sine partifeller. De har forlatt ham.

Nå opplever han i økende grad at progressive har flyttet seg i en retning som han ikke er enig i og han føler seg mer komfortabel med å bare være en demokrat.

For mindre enn fire år siden var Fetterman en stor fan av Bernie Sanders og en ekte blå progressiv. Han var stolt over å støtte Sanders under primærvalget i 2016 mot Hillary Clinton.

Men ting endret seg da han han kom til Washington DC i 2022. Først var det defund the police-bevegelsen. Så kom migrantkrisen og hans partifeller manglende evne til å ta tak i den.

Han gikk mot sitt parti og sa at vi har en krise ved grensen vår og det kan ikke være kontroversielt at vi skal ha en sikker grense.

Fetterman siterte alarmerende tall som viser at mer enn 300 000 migranter krysset den sørlige grensen i desember. Det er mer enn befolkningen i Pittsburgh, Pennsylvanias nest største by:

– That’s larger than the population of Pittsburgh. . . .That’s [Pennsylvania’s] second largest city — and that’s one month,” he said.

For en måned siden forsøkte lovgivere i Senatet å inngå en avtale om grensen og da sa John Fetterman at det er ikke fremmedfiendtlig å ha en samtale om grensesikkerhet:

– John Fetterman: It’s not xenophobic to have a conversation about border security.

Israel står hans hjerte nært

Fetterman er ikke jøde, men Israel står hans hjerte nært, skriver Levine videre. Han var sjokkert over at visse progressive, inkludert de radikale medlemmer av The Squad, omfavnet hatspråket mot Israel etter terrorangrepet 7. oktober.

Fetterman hentydet til Rashida Tablid som ble sensurert av Representantenes hus fordi hun brukte slagord som oppfordrer til folkemord på jøder.

Han vil aldri assosiere med noen som bruker slagordet «fra elven til havet» og later som det betyr noe annet enn det det gjør:

– After Oct. 7, when “certain quarters” of progressives embraced the language of hate, including the far-left “Squad,” whom he has criticized in the past, the die was cast.

– For example, ‘From from the river to the sea’ or pretending that that wasn’t exactly what it means . . . I would never be a part of that, Fetterman said, alluding to Squad Rep. Rashida Tlaib, who was censured by the House of Representatives for her invocation of the slogan calling for the genocide of Jews.

Fetterman blir minnet om krigen i Israel hver dag, skriver Levine. Bilder av israelske og amerikanske gisler tatt til fange av Hamas pryder interiøret på kontoret hans. En annen vegg er dedikert til dem som har blitt løslatt:

– Jeg blir emosjonell av å tenke på det. Hva om det var barna mine? Hva om det var min kone? Hvor kommer den slags ondskap fra? Jeg vet ikke hvor neste bunn er. . . den slags grusomheter må aldri få lov til å overleve og bestå. Den må ødelegges.

– I get emotional thinking about it. What if that was my children? What if that was my wife?, he told The Post. Where does that kind of evil come from? I don’t know where the next bottom is . . . those kinds of atrocities must never be allowed to survive and endure. It has to be destroyed.

Fettermans standhaftige støtte til Israels krigsmål – å fullstendig eliminere Hamas – har fått partiets venstrefløy til å gå amok.

Da 300 000 mennesker møtte opp ved National Mall i Washington, DC, til støtte for den jødiske staten, var han der drapert i landets flagg.

Under en pro-palestinsk demonstrasjon foran Kongressen irriterte han jødehaterne ved å vifte med det blå og hvite flagget.

Fettermans politikk har vakt oppmerksomhet blant konservative. Donald Trump Jr. delte for ikke lenge siden en video fra End Wokeness og spurte hvordan det er mulig at John Fetterman de siste månedene har blitt mer uavhengig enn halvparten av senatets republikanere.

I videoen snakker Fetterman om folkemord og fordømmer Sør-Afrika som har klaget Israel inn for FN-domstolen.

Levine skriver til slutt at til tross for Fettermans alvorlige helseproblemer – inkludert et nesten dødelig hjerneslag og behandling for depresjon – er talen hans betydelig forbedret. Og han insisterte på at helseplagene hans ikke vil påvirke hans evne til å tjene.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.