Etter en voldelig og vulgær tirade om republikanerne vil fredselskende hippier på venstresiden forelske seg på nytt i helten fra Lilyhammer. Men for mange av oss har Norgesvennen Steven Van Zandt gått fra hero til zero.

Bruce Springsteens gitarist, Lilyhammer-stjernen og norgesvennen Steven Van Zandt, har ikke mye til overs for republikanere. Påskesøndag publiserte Van Zandt flere vulgære tweets hvor han blant annet beskyldte republikanerne for masseskytingen av kristne på en barneskole i Nashville og spådde at de en gang vil bli utryddet som «kakerlakker».

Van Zandt, den 72 år gamle gitaristen som ble med i Springsteens gruppe for nesten 50 år siden, begynte sin tirade med å filleriste dem som respekterer the Second Amendment – det andre grunnlovstillegget.

Van Zandt, som har omtalt seg selv som en «fredselskende hippie», skrev:

– Republican White Supremacist scumbag cowards and pussies that need guns to feel like real men.

– Republikanske hvite overmennesker, avskum og fit**r som trenger våpen for å føle seg som ekte menn.

Han hevdet at republikanere som støtter retten til selvforsvar, sannsynligvis vil dø en voldelig død i hendene på fremtidige generasjoner:

– Gen Z, Gen Y, Gen X will unite and exterminate these cockroaches once and for all, he reportedly wrote on Twitter.

– Gen Z, Gen Y, Gen X vil forene seg og utrydde disse kakerlakkene en gang for alle, skal han ha skrevet på Twitter.

Andre Twitter-brukere fordømte Van Zandts retorikk og fikk ham til å slette tweeten, men ikke lenge etter publiserte han nok en anti-republikansk tweet:

– Foxsucking scumbag Russian bots and MAGOTT cockroaches» who «take away … women’s rights,» prevent «Black people from voting,» «harass» trans people, and «shoot … kids. [D]o what Republicans do best and get the f*** outta my feed!» he demanded before deleting that post as well.

– Fox-sugende russer-roboter og MAGOTT-kakerlakker som fjerner … kvinners rettigheter, hindrer svarte i å stemme, trakasserer transpersoner, og skyter … barn. Gjør hva republikanerne gjør best og kom dere for faen ut av feeden min! krevde han før han slettet også dét innlegget.

Tirsdag hevdet han at han aldri hadde oppfordret til vold mot republikanere og at han klart mente at han ønsket å utrydde republikanere ved stemmeurnene, ikke i det virkelige liv.

– I dette tilfellet ble uttrykket brukt som symbolikk. Jeg vet at dere patetiske MAGotts ikke har intelligensen til å gjenkjenne det, men det er problemet deres. Ikke projiser deres tankeløse voldsfantasier på denne fredselskende hippien. Utrydde ved valgurnene var helt klart det som var meningen.


The Blace har gått igjennom Van Zandts Twitter-feed og avslører at han bruker mye av tiden sin i disse dager på å nevne demokrater på ytre venstre side og bespotte republikanere og deres politikk som ondskap.

– Rasisme, fascisme, våpenfetisjisme, misogyni, homofobi, jingoisme, kristen ekstremisme, innvandrerfordommer, transfobi og pro-russisk forræderi kommer ikke fra begge sider. Alle disse patologiene og mer er utelukkende sykdommene til det nye Trump/DeSantis republikanske partiet


John Fetterman fikk også Van Zandt som talsmann. Her advarer han den republikanske kandidaten Dr. Oz og spør hva han gjør i Pennsylvania, da alle vet han bor i New Jersey.

Mange av oss elsket Van Zandt i rollen som Frank Tagliano i Lilyhammer. Snakk om å gå fra hero til zero. Men for fredselskede hippier blant venstresiden vil han fortsatt være en norgesvenn, og etter tiraden mot republikanerne blir de nok forelsket på nytt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.