Den 11. august har Peder Lysestøl (PL) en kronikk i Adresseavisen der han bombarderer leserne med faktafeil om Israel. Han skriver bl.a. om israelernes brutale råskap. Undertegnede har bodd i Israel i nær 50 år, sett utviklingen fra begynnelsen av 1950-årene som tenåring, og selv vært i Israel under alle de siste store krigene. Derfor føler jeg meg forpliktet til å komme med noen fakta.

I krigen i l948, da den nyfødte staten Israel ble grunnlagt og ble overfalt av 5 arabiske naboer, var min far, Per Faye Hansen, der, og likeså i 1967, da Israel fikk tilbake hele Jerusalem i løpet av én dag i en forsvarskrig. I alle disse krigene var det de arabiske stater som startet krigen og overfalt Israel, f.eks. i Yom Kippur-krigen i 1973, da Israel ble angrepet av både Syria og Egypt på sin største helligdag, den store forsoningsdagen. I 1991 sendte Saddam Hussein 39 raketter fra Irak, med 250 kg dynamitt i hver rakett. Over 1000 leiligheter ble knust i Tel Aviv, men bare et menneske ble drept. Vi, sivilbefolkningen, satt 39 ganger i våre «gassbeskyttede rom» med gassmasker. Vi, sivilbefolkningen, utgjorde krigerne. Israel avfyrte ikke et skudd!

INGEN «okkupasjon» i Gaza nå

I 2005 trakk Israel seg helt ut av Gaza-stripen. Siden da har ikke Israel hatt en eneste jøde der og heller ingen soldater. Gaza har vært jøderent. Dermed var «okkupasjonen» slutt. Fordi terrororganisasjonen Hamas, som hersker i Gaza, støttes av Iran, er Israel redd for våpentransport fra Iran. Derfor: Blokaden gjelder kun VÅPEN! På tross av at Israel ikke har noen forpliktelser der, har Israel fortsatt å forsyne Gaza med strøm (som de ikke får betalt for), med vann, mat, medisiner m.m. Mat og medisiner fortsatte Israel å forsyne Gaza med også nå under krigen. Og nå har Israel funnet over 30 underjordiske kilometerlange tunneler som går fra Gaza inn i Israel. Hvor har Hamas fått hundrevis av tonn med sement fra? Fra ISRAEL! – for å bygge opp bl.a. skoler og infrastruktur, som altså ble til terrortunneler.

Palestinerne

PL skriver at Israels Histadrut hindret palestinerne i å få jobb i årene fra l947–1949. Men i 1947–48 var området ennå et britisk mandat, og «palestinerne» den gangen var jøder. Alt «palestinsk» – Palestine Electric Co. (nå Israel Electric Co.), Palestine Post (nå Jerusalem Post), var jødisk. Ingen araber ville da kalle seg palestiner, de er jo også egentlig vanlige arabere. Den første som kalte seg palestiner, var Yassir Arafat i 1964, han som startet både med flykapringer og selvmordsbomber. Ingen har skaffet araberne flere arbeidsplasser enn staten Israel, både i det Israel som eksisterer fra l948 og på den såkalte «Vestbredden» etter 1967.

Døde sivile

Etter Oslo-avtalen i 1993, der Israel overga store deler av sitt land til Arafat, med sone A, B for arabere og bare C-området for jødene, har palestina-araberne drept over 2000 sivile jøder i terror. I den siste krigen har mange sivile palestinere blitt drept av Hamas selv, f.eks. de 10 barna på lekeplassen som vi hørte om. Og hver gang det blir erklært våpenhvile, utnytter Hamas denne ved å drepe alle som de mistenker å ha kontakt med Israel, også alle som tidligere jobbet i drivhusene som Israel bygget der inntil 2005. Disse blir alle regnet med blant de sivile drepte. Og etter at jødene trakk seg ut av Gaza, da de ble lovet fred, slutt på terror og anerkjennelse av Israel, har Hamas sendt over 15.000 raketter mot Israel. Det var takken, og «freden» som ble lovet!

Media tier

Utenlandske journalister som nå er kommet ut fra Gaza forteller om den skrekkelige sensur og de dødstrusler som Hamas utsetter dem for. Den første journalist som nå er drept, er den italienske Simone Camili. Sannheten er at Israel har bygd et feltsykehus på grensen til Gaza for sårede både blant Hamas-terrorister og sivile. Men Hamas tillater ikke at det brukes, fordi de ikke vil at det skal bli kjent at Israel hjelper sårede. Derfor ligger nå over 200 sårede fra Gaza på sykehus i Tel Aviv.

Gaza-krigen skånsom krig

Aldri før i historien har en krig blitt ført på den måten som Israel nå har gjort. Hver gang Israel skyter mot et hus eller et område, sender de ut flygeblad så de sivile får vite når og hvor neste flyangrep kommer. Men Hamas-terroristene instruerer sine sivile til ikke å høre på Israel. De sender barna sine opp på takene, som skjold, og kryper selv ned i sine bunkere.

BOMBING av skoler m.m.

De fleste som har tilgang på internett, vet i dag at når Israel har bombet skoler, sykehus, moskeer og privathus, er det fordi de har oppdaget at disse brukes til våpenlager, utskytningsramper, lagring av raketter, og at tunneler har utgangspunkt inne i bl.a. FN-bygninger. De norske mediene har tiet om dette.

UVITENHET eller ondskap? Samarbeid med terrorister

Forskjellen på PL og undertegnede: PL referer kildene han har fra Hamas-terroristene, og har glemt å lese charteret til Hamas, der de selv uttrykkelig sier at de ønsker å drepe hver jøde og utslette den jødiske stat. Jeg skriver det jeg har sett med egne øyne og opplevd i Israel i løpet av rundt 50 år, der jeg har venner både blant jøder og arabere. De fleste arabere er takknemlige for hva Israel har gjort for dem. Vi må gjøre PL oppmerksom på at han samarbeider med terrorister.

Legger Hamas ned sine våpen, blir det fred. Gjør Israel det, blir de utslettet!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂