I Midtøsten-konflikten holder NRK alltid fokus på det Israel gjør, og langt mindre det Israels fiender gjør. Denne systematiske skjevheten er uttrykk for en skjult antisemittisme. Stillbilde: NRK.

Norge var blant de statene som i sin tid attesterte Folkeforbundets erklæring om at Israel skulle få tilbakeført tidligere hjemland, og de hadde vel fått eierskap over hele området om det ikke hadde vært for arabernes terroraksjoner, som pågikk i mange år før staten Israel erklærte selvstendighet. Var det en viss glede hos den norske befolkningen over at jødene endelig, i 1948, igjen kunne få styre eget land? Var antisemittismens tid over her i Norge?

Nei. Om antisemittismen var skjult en tid, var den ikke «død». Etter hvert fikk den navnet Palestina-komiteen. Disse aksjonerte med hatefulle og stygge kamprop mot Israel, de snakket seg inn i skoler, hvor de plantet sine politiske løgner i barna – og holdt foredrag for voksne med ensidig kritikk av den jødiske staten.

I dag har antisemittisk tankegods slått rot i mange deler av befolkningen, og det er viktig å vite hva man støtter. Paraplyorganisasjonen Fellesutvalget for Palestina (FuP) består av følgende medlemmer, ifølge deres egen liste: Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), BDS Norge, EL & IT Forbundet, Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), Handel og Kontor i Norge, Handel og Kontor Oslo/Akershus, Industri Energi, KFUK-KFUM Global, LO i Asker og Bærum, LO i Oslo, Nablusforeningen i Stavanger, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund Oslo og Akershus (NNN OA), Norges Kommunistiske Parti (NKP), Norges Kristelige Studentforbund (NKSF), Norsk Jernbaneforbund, Oslo Bygningsarbeiderforening, Oslo Grafiske Fagforening, Palestinakomiteen i Norge, PIM – Kampanjen palestinske barn i israelske militære fengsler, Rødt, Rød Ungdom (RU), Sabeel Kairos Norge, Senterungdommen, Ship to Gaza Norway, Skolenes Landsforbund Oslo fylkeslag, Sosialistisk Ungdom, Sosialistisk Venstreparti (SV), TeoLOgene, Unionen fagforening, Vennskap Jeriko–Lærdal, Vennskap Hamar–Khan Younis, Vennskapsforeningen Nes–Jayyous, Vennskapsforeningen Sarpsborg Betlehem. – – –

Også Arbeiderpartiet har et stygt «horn i siden» til Israel, likeså de andre røde partiene – og, ifølge medlemslisten ovenfor, også Senterungdommen. Mange av innvandrerne som kommer fra Midtøsten, og muslimer fra andre deler av verden, deler hatet mot den jødiske staten – og mot jødene som folk. Norske venstresidepolitikeres kritikk av Israel har vært ekstrem. Og mener dagens Ap-regjering virkelig at Israel skal underordne seg deres meninger og ønsker? I forbindelse med det som skjer i Israel og Gaza nå, har Gahr Støre uttalt at diskusjonen om en tostatsløsning må komme i gang igjen. Har ikke Norge lært? (Se nedenfor om Gaza.) Om våre regjeringer skulle ha forholdt seg til like mange terroraksjoner årlig som myndighetene i Israel har måttet håndtere gjennom alle år, og nå den fryktelige massakren av sivile, ville de forstått at freden umulig kan komme så lenge de som kaller seg palestinere i dag blir opplært til å hate jøder – og tutet ørene fulle med den historiske løgnen at Israel opprinnelig har vært deres land.

Også Norsk Rikskringkasting (NRK) har villige formidlere av antisemittisk stoff. Kanalens reportere i Midtøsten har gjennom flere tiår kommet med mange tendensiøse reportasjer og intervjuer, og historiefortellinger som ikke har stemt med virkeligheten. I vår opplyste tid mangler det ikke på informasjon, verken om tidligere eller nyere historie, så konklusjonen må bli: NRK har lønnet flere Palestina-aktivister enn objektive journalister.

Har NRK noen gang fortalt sine seere og lyttere om nevnte Folkeforbundets vedtak som anerkjente jødenes gamle fedreland som jødisk stat? Vedtaket er fremdeles rettskraftig. Har NRK fortalt at araberne som nå kaller seg palestinere, fikk sin egen stat i 1947, Jordan? Mange av dem har da også jordansk pass. Har NRK kunngjort at det var Jordan som okkuperte Judea og Samaria (jødisk kjerneland) – og som Israel greide å ta tilbake i 1967? Når fortalte NRK sannheten om PLO og Hamas? Har NRK gjennom årene fortalt om barn i Sderot som har blitt traumatisert av tusenvis av raketter inn over byen fra Gaza? Og har NRK fortalt at de cirka to millioner arabere som har israelsk statsborgerskap, foretrekker Israel i stedet for å bli styrt av PLO/Hamas?

Israel har dessverre gitt bort deler av landet, også Gaza. Fortalte NRK at Gaza-araberne raserte alt jødene hadde bygd opp gjennom mange år da de sistnevnte, av sine egne politikere, ble tvunget til å forlate området i 2005 – i bytte mot et falskt løfte om fred? NRK-journalister har imidlertid vært flittige brukere av antisemittiske termer. Som en mitraljøse har de spydd ut sine omskrivninger av sannheten: Vestbredden, bosettere, okkupasjon! Vestbredden, bosettere, okkupasjon! Vestbredden, bosettere, okkupasjon! – år etter år. Befolkninger i nye boområder i Norge og andre land, blir de kalt bosettere? Selvsagt ikke, det jødiske folk skal bære den gule stjernen også i dag.

Det er selvsagt unyttig å nevne noe for ører som ikke vil høre, øyne som ikke vil se, tunger som vil spre løgner og hater sannheten, men la meg minne om dette: En gruppe AUF-ere poserte i 2014 foran en plakat av terroristen Marwan Barghouti, dømt for fem drap på israelere. Bildet ble lagt ut på AUFs nettside. Kan man tolke dette annerledes enn at AUF-erne bifalt mannens gjerninger? Hvordan ville AUF reagert om en gruppe israelske politikere hadde posert smilende foran et bilde av «våre» terrorister? Jeg har stilt dette spørsmålet før, men ikke fått svar.

Det hjelper ikke om NRK sender programmer om forfølgelsen av jøder før, under og etter 2. verdenskrig, og at avisredaktørene snakker og skriver pent om overlevende fra Holocaust i ny og ne, så lenge de ønsker den jødiske statens undergang til fordel for arabiske muslimer. For dét er hva de bekjenner gjennom aktivismen og dens mange uttrykk, og som også har vært islamske lederes anliggende i alle år – ønsket om tilbakeføring av «flyktninger» fra arabiske land, slik at jøder blir i mindretall i eget land og etter hvert blir drevet bort. Det mange norske politikere ikke skjønner, er at terroren mot Israel handler om å gjøre området islamsk, ikke å eie landområder; araberne har erobret over tjue stater – og tvangs-islamisert folket.

Hva med sivilbefolkningen i Gaza?

Ja, mange er uskyldige ofre. Ikke bare for erobrerpolitikken til Hamas og PLO, men også på grunn av vestlige lands «forståelse», Norge medregnet. Også Hamas sine tunneler vitner om norske politikeres naivitet – eller antisemittisme. For nå ser vi og resten av verden hva bistandsmidlene til Gaza (les gjerne: våre skattepenger) først og fremst har gått til: et nettverk av tunneler, innredet og godt forsynt med mat og vann og ødeleggelsesvåpen. I Qatar lever Hamas-sjefene i overflod, på våre skattepenger. Heller ikke PLO-lederne er underernærte. I tillegg lønner de terroristenes familier, mens mange småbarnsfamilier i Norge sliter for å få endene til å møtes. Når kommer det norske folk til å reise seg i protest mot våre politiske myndigheter?

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.