Kategori: Document avslører

– Terrorangrepet mot Nobel-seremonien ble avblåst etter Bouchikhi-henrettelsen

Henrettelsen av Ahmed Bouchikhi på Lillehammer i 1973 ble klosset gjennomført, men var ingen feiltagelse fra Mossads side. Resultatet ble at palestinske terrorister avblåste et bombe­angrep mot Nobel-seremonien i Oslo i desember samme år. Mossads mål var å knekke Svart September, og terror­organisasjonen besluttet å la være å gjennomføre det planlagte angrepet, som skulle overskygge München-terroren året før.

Les mer»

INP offer for Ap og NRKs inhabilitet

Redaksjonen i Politisk kvarter skryter av at der må «Norges mektigste politikere svare for seg» og «vi henter inn folkene som forteller hva som egentlig foregår på bak­rommet når politikk og posisjoner står på spill». Det var kanskje derfor NRK og Arbeiderpartiet hentet inn INP tirsdag morgen.

Les mer»

Ble minesveiperen KNM «Otra» brukt til trening av Nord Stream-sabotørene?

Ifølge Seymour Hershs kilder lånte Norge ut en «Alta-klasse» minesveiper til oppdraget med å sprenge Nord Stream-rørledningene. KNM «Otra»s bevegelser antyder at den kan ha vært brukt til å trene på sabotasjen. Et norsk militært lastefly som dro til Florida før minesveiperen dro på tokt, kan ha hentet nødvendig utstyr.

Les mer»

Røkke nekter å betale for grønn superyacht

Kjell Inge Røkke er havnet i retts­tvist med Vard om super­yachten «Rev Ocean». Sveits-flyktningen vil ikke lenger betale seks milliarder for den merkelige blandingen av forsknings­fartøy, utstillings­vindu og privat leketøy. Finansieringen av båten fremstår som et mysterium og partene er uhyre ordknappe. Likevel er mediene lite interessert. Øyner vi et grønt eventyr uten nødutgang?

Les mer»

Finans­departementet aner ikke hva «det grønne skiftet» koster

«Klimamålene» krever dyre omstillinger, men i lengden er det dyrere ikke å gjøre dem, hevder klima­aktivistiske politikere. Så hva koster «det grønne skiftet»? Document spurte Finans­departementet, og de vet ikke – og vil heller ikke vite. Regnestykket finnes ikke. Omstillingene skjer uten økonomisk kontroll. Både Stortinget og Riksrevisjonen burde forlange noen svar.

Les mer»

KGB visste om norske bibelsmugleres bevegelser. Hadde SV-miljøet lekket?

Et nylig funnet KGB-dokument viser at Sovjetunionen mottok forhåndsvarsel om norske bibelsmugleres ankomst. På den tiden gikk kjente SV-topper, fremfor alt Berge Furre, til rabiate angrep på Misjon bak Jernteppet. Deres servile dyrking av tyranniene gjør det umulig å kvitte seg med mistanken: Sladret venstresidens medløpere til KGB-offiserer i Oslo?

Les mer»

Krisen i Ukraina: Kreml truer, men vi lytter

Den norske militære etterretnings­tjenestens lyttestasjoner spiller en nøkkelrolle i overvåkingen av Putins militær-politiske sjakktrekk. Mandag var det ikke registrert endringer i den russiske Nordflåtens operasjons­mønster som antydet økt kjernefysisk beredskap. Trusselen om atomkrig er tom, men Putin vet at propaganda er et psykologisk presisjonsvåpen.

Les mer»

Kabelbruddet til Svalbard: Mysteriet løst?

Det satellitt­baserte sporings­systemet AIS kan ha løst mysteriet om hvordan Space Norways Svalbard-kabel ble brutt i januar. På tidspunktet for kabelbruddet var det ifølge AIS-data kun ett fartøy i nærheten. Document kan nå avsløre at det mistenkte fartøyet er en tråler under russisk flagg. Politiet som etterforsker kabelbruddet, sier etter en undersøkelse av havbunnen at bruddet synes å skyldes «menneskelig virksomhet».

Les mer»

Støre åpnet Voss vann-stiftelsens første PR-jippo i Oslo

Jonas Gahr Støre snakket varmt om fotografiets evne til å påvirke publikum da han som utenriksminister i 2009 åpnet stiftelsen Voss Foundations første store PR-jippo i Oslo, en utstilling av fotografier fra Afrikas tørkeområder. Æresgjest var Stuart Franklin, fotografen av det ikoniske bildet av mannen som våpenløs stanset en stridsvognkolonne i Beijing. Nå er stiftelsens tvillingbror, Voss Water of Norway, solgt til Kina, og Voss Foundation har opphørt å eksistere.

Les mer»

Kjøperen av Voss vann fra familien Brundtland er sentral i Kinas etterretningsfront

Den kinesiske milliardæren Yan Bin, som i 2016 kjøpte tapssluket Voss vann, står sentralt i det kinesiske kommunist­partiets avdeling for skjult påvirkning. Blant Voss-eierne var Ap’s nye kingmaker Knut Brundtland og andre medlemmer i en av Norges viktigste politiske familier. Var transaksjonen et forsøk på å øke Kinas politiske innflytelse i Norge? Storbritannias sikkerhets­tjeneste MI5 gikk nylig ut og advarte mot påvirknings­arbeidet til Kinas kommunist­parti. Har Vesten sovet på vakt?

Les mer»