Efter en kort «menneskejakt» fanget Portugals Polícia Marítima blindpassasjerene og sendte dem ombord igjen med beskjed til kapteinen om at de er hans ansvar.

Flyktet fra skipet

Fem nigerianere som hadde tatt seg ulovlig ombord i et Malta-registrert containerskip, tok seg tirsdag morgen i land efter at skipet mandag hadde lagt til kai i Alcântara i Lisboa.

Nigerianerne ble oppdaget under en rutineinspeksjon av skipet da det mandag ankom Lisboa. De ble gitt beskjed om at de ikke hadde rett til innreise og at skipets kaptein hadde ansvar for å returnere dem til Nigeria.

Stillet overfor trusselen om å bli sendt tilbake til sine fedres land, valgte gruppen å flykte fra skipet i tirsdagens tidlige morgentimer mens solen klatret over horisonten og igjen sendte sitt lys over Lisboas berømte Kristus-statue.

Blindpassasjerer er kapteinens ansvar

En kilde fra Portugals maritime politi bekrefter at de fem ble avlyttet og pågrepet kl. 10.10 tirsdag formiddag på Avenida de Ceuta i Lisboa. De ble derefter overlevert til Serviço de Estrangeiros e Fronteiras – utlendinge- og grensepolitiet SEF – som bragte dem ombord igjen.

Nigerianernes motivasjon for å ha tatt seg ulovlig ombord på skipet, skal være at de ville forsøke å finne seg jobb i Portugal. Dette ble avslått eftersom de manglet de nødvendige papirer.

Neste kontroll av skipet vil finne sted i Tanger i Marokko.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.