Skipet «Aquarius». Foto: SOS Méditerranée Italia/YouTube.

 

623 migranter ombord på tre forskjellige fartøy ble mandag ventet å ankomme Sicilia, skriver Corriere del Mezzogiorno.

450 migranter, som det ikke gis noen opplysninger om, var på vei til havnen i Augusta ombord på skipet Aquarius tilhørende SOS Méditerranée – altså skipet hvor besetningen forteller journalister at menneskesmuglere i en båt uten fiskeredskaper er fiskere.

På havnen i Trapani ventet man det britiske militære fartøyet «HMS Echo» med 97 migranter ombord, også disse av ukjent opphav.

Det italienske militære fartøyet «Zeffiro» skulle derimot allerede ha lagt til havnen i Catania, med 76 migranter ombord. Med unntak av én syrer var samtlige egyptere. Migrasjonen fra araberverdenens folkerikeste stat har hittil vært beskjeden. I den grad det skulle forandre seg, blir situasjonen straks mer truende for Europa.

Noen italienske aviser skriver om denne bølgen, som er uvanlig for desember, at folk fortsetter å flykte fra krig og sult. De bedrar helt enkelt en verden som i større eller mindre grad vil bedras.

 

Kjøp «De helliges leir» av Jean Raspail fra Document Forlag her.