Bryllupstekstene som ønsket velkommen til par som ikke var heterofile, er nå blitt favoritt, også blant heterofile. – De vil ha den som ikke diskriminerer, sier teolog.

NRK har snakket med et norsk heterofilt par som valgte å bruke kjønnsnøytral tekst under sitt bryllup, siden den ny teksten var mer inkluderende.

Artikkelen ble publisert for en uke siden, men jeg oppdaget den først i dag.

Det interessante er at begge de ferske ektefellene er teologer, men allikevel valgte de kjønnsnøytrale vigselsliturgi, som ble opprettet i 2017 etter lang debatt.

Der står det ingenting om at ekteskapet er for mann og kvinne, eller at man skal være fruktbare og legge jorden under seg, som i lang tid har vært kirkas ord inn i ekteskapet.

– Jeg tror vi kom til liturgiene med nysgjerrighet og en åpenhet om å finne det vi syntes var finest og best, sier bruden Guro Næsheim Reknes.

Ektemannen Andreas Næsheim Reknes var enig i avgjørelsen.

Den nye liturgien hadde som hensikt å tilpasse seg likekjønnede ekteskap i kirken, men nå – seks år senere – er det stadig flere heterofile ektepar som også velger den kjønnsnøytrale liturgien.

Mange ektepar får ikke engang muligheten til å velge, siden flere prester har begynt å kun bruke den kjønnsnøytrale varianten, uten å spørre det vordende ekteparet, uansett legning.

Kjerstin Jensen prost i Søndre Follo prosti. Hun bruker kun kjønnsnøytrale tekster.

Hun legger det ikke engang fram som et valg. Delvis fordi hun synes paret har nok å forholde seg til, og delvis fordi hun mener den nye favner bredere for de ulike parene hun vier.

Pride og LGBTQ-ideologien erobrer stadig nytt terreng, så nå må man faktisk selv være bevisst nok til å forklare for presten hvis man absolutt ikke har noe ønske om å gifte seg i regnbuefarger.

Mens den gamle teksten fokuserer på at man er skapt som mann og kvinne, og at ekteskapet skal skape nytt liv og legge jorden under oss, så fokuserer den nye teksten mer på «glede, Guds omsorg, tilgivelse», sier Jensen.

Som om Pride og kjønnsideologi på noen som helst måte står for tilgivelse! Woke er dyktige på å grave frem arvesynder, men tilgivelse glimrer med sitt fravær.

For de er jo så mye bedre enn oss tullingene som fortsatt er heterofile. Selv homofile som aksepterer tokjønnsmodellen blir grovt hetset av transaktivistene.

På landsbygda er ikke folk like ivrige etter å omfavne såkalt skeiv teologi i forbindelse med bryllup, sier prost i Øvre Telemark, Asgeir Sele. Der er folk gjerne mer opptatt av tradisjoner.

– Spesielt i et bygdemiljø som her, så vil tradisjon bety ganske mye under vigsel.

Sele mener det betyr mye hvordan man stiller spørsmålet til brudeparene.

– Dersom jeg spurte: «Vil du ha den gamle eller nye liturgien?», så svarer de fleste par den nye. Men hvis jeg stiller spørsmålet litt annerledes: «Vil dere ha den tradisjonelle liturgien eller den nye, kjønnsnøytrale liturgien?», så vil ganske mange her velge den tradisjonelle.

Skoler og barnehager erobres, kirken inntas, en hel måned vies galskapen Pride, og i år blir hele Pride-festivalen sendt live på NRK.

De nygifte teologistudentene mener kirka må tenke nytt, også fremover.

– Jeg tenker at det er veldig viktig at kirka fortsetter og alltid være i bevegelse, for resten av samfunnet er det, sier Andreas Næsheim Reknes.

– Den norske kirke er og skal fortsette å være en folkekirke, og da må de treffe ulike folk der de er. Og så er det samtidig fint at kirka kan løfte frem noen idealer.

Idealene er at menn er bedre kvinner enn kvinner. Transkvinner er kvinner, hyler aktivistene, uten at noen av dem er i stand til å svare på det enkle spørsmålet What is a woman? Mens kvinner, den ekte typen, blir tildelt det idiotiske begrepet cis-kvinner.

Hvis dette er fremskritt, så foretrekker jeg en konservativ tradisjon.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.