Det er en enorm kulturell avstand mellom de to synspunktene. Den katolske kirke er tradisjonelt konservativ i samlivsspørsmål.

I dokumentet ber regjeringen om at domstolen avviser søksmål som minst fire homofile par har levert inn de siste månedene. Her ber de om at likekjønnede ekteskap blir godkjent på lik linje med heterofile ekteskap. NTB-Reuters

Den katolske kirke i Tyskland vil formelt være i stand til å holde seremonier der de velsigner homofile og lesbiske par fra mars 2026, ifølge et nytt vedtak.

Beslutningen fredag ble fattet av en forsamling som jobber med reform av den katolske kirken. Av Synodal-forsamlingens 202 medlemmer stemte 176 for forslaget. 14 stemte nei, mens 12 avsto fra å stemme.

De tre årene fram til endringen trer i kraft, skal brukes til å jobbe med det liturgiske formatet på seremonien sammen med biskopene.

Det å åpne for velsignelsesseremonier for likekjønnede par, er et nøkkelkrav i kirkens reformprosess. Den har pågått siden 2019 og anses som en lakmustest for Den katolske kirkens evne til reform i Tyskland.

Et utvalg som jobber med reform i kirken, vedtok med stort flertall torsdag kveld en tekst som ber pave Frans om å vurdere hvorvidt det er mulig å lempe på påbudet om sølibat for katolske prester. Samtidig ble det uttrykt at man verdsetter sølibat som levesett.

I februar i fjor besluttet et flertall av katolske kirkeledere i Tyskland at de støtter velsignelse av likekjønnede partnerskap, ansettelse av gifte prester og utnevnelse av kvinnelige diakoner.

Tradisjonelt er Den katolske kirke imot homofilt ekteskap. (NTB-DPA)

Kirken er sterk i Tyskland. I 2019 var 22,6 millioner registrert som medlemmer av Tysklands katolske kirke. Det utgjør drøyt 27 prosent av landets befolkning.

Det er ikke slik at resten av verden ser opp til Vesten i spørsmål om sex og samfunn. Det er snarere snakk om en reaksjon og avstandtaken som mange i Vesten ikke får med seg.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.